Pupil van de week: Jarno Reinders

Zondag speelt Sportclub Rekken zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen 2014-2015 tegen KSV uit Vragender. De 11- jarige Jarno Reinders mag bij deze wedstrijd pupil van de week zijn. 

Jarno woont aan de Slemphutterweg samen met zijn ouders Benno en Mariët en zijn zus Julien en zusje Marlynn. Thuis hebben ze een boerderij met 120 melkkoeien en het bijbehorende jongvee.

Jarno zit in groep 8 van OBS “de Berkel”. Het is best wel een leuke school met veel speelruimte er om heen. Er worden ook veel activiteiten georganiseerd. Ook een bezoek aan het openluchttheater in Eibergen komt wel eens voor en soms komen er interessante  gastsprekers. Maar naar school gaan is niet de grootste hobby van Jarno.  Echter hij weet maar al te goed dat het er bij hoort en dat je wat leren moet om later verder te kunnen. Als hij om half 3 uit school komt en hij heeft huiswerk dan maakt hij dat zo snel mogelijk eerst af. Daarna gaat hij lekker mee  helpen op de boerderij. De dieren verzorgen, helpen met melken en kalfjes voeren zijn werkzaamheden die hij graag doet en die hij ook goed kan. Zijn toekomstplannen heeft hij al heel helder voor ogen. Jarno wil later boer worden en het bedrijf van zijn vader overnemen. Volgend jaar als hij de Berkelschool achter zich laat gaat hij naar “het Assink” in Eibergen en daarna naar Borculo naar het AOC om het boerenvak goed onder de knie te krijgen. Daarna ziet hij wel of hij nog meer moet studeren. Maar het liefste gaat hij dan op de boerderij laten zien wat hij allemaal heeft geleerd en hoe je een bedrijf  verder kunt ontwikkelen.

Jarno heeft heel veel vrienden. Hun namen zijn Niels, Bram, Guus, Milo, Renzo, Harm en Tijn.  Allemaal zitten ze op school in de zelfde klas en allemaal spelen ze voetbal en allemaal zitten ze in het zelfde D team. Wat ook opvalt dat ze allemaal erg ver uit elkaar wonen. Niels, Harm en Guus wonen op Oldenkotte.  Renzo woont op het Loo. Bram en Tijn wonen in het dorp. Milo woont in de Diekerhoek en tenslotte Jarno woont in de Holterhoek. Toch zien ze elkaar bijna dagelijks en gaan veel bij elkaar thuis spelen.

Jarno speelt bij de jeugd van Rekken in het D1 team als linker of rechterspits. Het liefste speelt hij thuis op “het Asterloo” want als het even kan komen zijn ouders dan ook kijken. Bij voetbal is goals maken het mooiste wat er is. Regelmatig lukt het hem het net te vinden en daar worden Jarno en zijn ploeggenoten erg blij van. Trainen vind hij ook wel leuk omdat je dan allerlei nieuwe dingen leert en je er beter van gaat voetballen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij van de ervaren trainer Toon Kerkemeijer en de bevlogen hulptrainer Dennis Schepers nog heel veel kan leren.

Jarno vind Nick van der Luyt de beste speler van Rekken. Zijn favoriete speler in Nederland heet Arjen Robben en de beste speler te wereld luistert naar de naam Cristiano Ronaldo. De favoriete club in Nederland is FC Twente en Barcelona is de mooiste club van de aardbol.

Zondag is het dan zo ver. Jarno mag pupil van de week zijn en hij heeft er heel veel zin in. Hij heeft heel veel familie en vrienden uitgenodigd en bijna iedereen komt kijken. Wat het extra mooi en spannend maakt is dat een gedeelte van de familie Reinders in Vragender woont en supporter is van KSV. Alleen daarom al hoopt Jarno dat Rekken een goede pot speelt en de punten thuis blijven. Ook wij van Rekken hopen op een mooie en sportieve wedstrijd en wensen Jarno, zijn familie en al zijn vrienden een fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment