Pupil van de week: Niels Rotering

Zondag speelt Sportclub Rekken zijn laatste competitiewedstrijd van het succesvolle seizoen 2013-2014. Middenmoter MEC (Miste en Corle) komt dan naar “het Asterloo”. Er is nog een kleine kans dat Rekken nacompetitie kan halen maar dan moet er gewonnen worden en Reünie moet zijn wedstrijd verliezen. Niels Rotering, de pupil van de week hoopt vurig dat deze nacompetitie gehaald gaat worden en dat er na afloop van de wedstrijd toch nog een feestje gevierd zal worden.

De 11 jarige Niels woont op het Oldenkotte naast de grens met Duitsland. Zijn ouders zijn Evelien en Jozef. Niels is de oudste zoon en zijn zusjes heten Iris en Lynn. Jens in zijn kleine broertje. Thuis hebben ze 8 goudvissen en nog wat kleine visjes.

Moeder Evelien heeft een professioneel opgezette kapsalon aan huis. Vader Jozef runt café Rotering waar ook veel Duitse klanten komen en een winkel met levensmiddelen en andere nuttige gebruiksartikelen.

Niels zit op OBS “de Berkel” in groep 7 bij juf Marije. Het is een heel gezellige school en Niels vind het fijn dat je er ook mooi de ruimte hebt om buiten te spelen. Verder vind hij het belangrijk dat er een continurooster is zodat je dan eerder thuis bent en dan nog wat kunt helpen in het bedrijf.

Niels vind rekenen leuk en hij kan dat ook heel goed. Dat komt dan mooi uit want Niels weet 100% zeker dat hij later caféhouder wil worden. Hij is dan van plan vanuit het café allerlei activiteiten te organiseren. Wat blijft is het biljarten, de kermis Oldenkott,  Sepp nieuwjaarsparty,  Eumkesdag  en het Rekkens bloemencorso zal ook elk jaar weer stoppen bij hen voor de deur. Maar Niels denkt dat hij later nog wel wat andere en meer spectaculaire dingen op poten gaat zetten.

Jarno, Guus, Bram, Harm, Tijn, Milo en Thom zijn de beste vrienden van Niels. Allemaal spelen ze met veel plezier voetbal bij Sportclub Rekken. Niels speelt in de E2. Een favoriete plek heeft hij niet. Linksvoor, rechtsvoor of spits, het maakt hem niet uit, als hij maar in de voorhoede kan spelen. De D2 is een leuk team met allemaal kinderen van de zelfde leeftijd die prima met elkaar kunnen opschieten. Jari en Sjoerd zijn de gemotiveerde trainers en Niels is maar wat blij dat hij heel veel van hen leert. Café Rotering heeft ook een zomeravondvoetbalteam. Zijn grote droom is dat hij later een goede voetballer zal worden. En dat hij in het team van Rotering telkens weer de grote uitblinker zal zijn.

Niels vind Maikel Stokkers de beste speler van Rekken. De FC Twentespelers Dusan Tadic en Wout Brama zijn voor Niels de sterspelers op de Nederlandse velden. De beste speler te wereld luistert naar de naam Cristiano Ronaldo die ook nog eens speelt bij de meest favoriete buitenlandse club van Niels het Spaanse Real Madrid.

Maar Niels is het meest supporter van FC Twente. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je weet dat hij daar iets heel bijzonders heeft meegemaakt. Het was 14 september 2010.  Twente speelde in de Grolsch Veste een Champions Leaque wedstrijd tegen het roemruchte Internazionale Milaan en Niels was uitgekozen als èèn van de kinderen die aan de hand van een speler het veld op mocht lopen.  Eerst ging hij met zijn vader naar het stadion. Daar werd hij door iemand van Twente opgehaald en naar een kleedkamer gebracht waar alle andere kinderen ook waren. Iedereen kreeg een wit shirt, wit broekje en witte kousen. Gymschoenen moest je van jezelf meenemen. Op het shirt stond nog een mooi embleem maar Niels weet niet meer wat het voorstelde. Daarna ging het naar de spelerstunnel. Aan de hand van FC Twente keeper Nicolay Michajlov betrad Niels als èèn van de eersten het veld. Een oorverdovend gejuich barste los. Het leek wel of het stadion ontplofte. Nadat de spelers aan het publiek waren voorgesteld mochten de kinderen terug naar hun ouders om vanaf de gereserveerde tribuneplaatsen de wedstrijd te bekijken. Het werd een heel spannende avond  en de eindstand was 2-2.

Hij heeft er al een tijdje naar uitgekeken maar nu is het dan zover. Niels mag pupil van de week bij Rekken zijn. Hij heeft zijn hele familie en al zijn vrienden en heel veel klanten uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Rekken hopen dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat Niels en wij allemaal een onvergetelijke middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment