Rekken DA2 – BSC Unisson DA1

Zondag 9 maart stond de wedstrijd Rekken DA2 – BSC Unisson DA1 gepland. Na een zeer geslaagd damesfeestje van vrijdag 7 maart waren we (bijna) allemaal weer opgeladen om de drie punten thuis te houden.

Aangezien we nog steeds met een keeper ‘probleem’ zitten, kwam Corine ons gelukkig versterken.

Jan-Gerrit heeft vrijdag duidelijk aangegeven wat ieder zijn taak is binnen het spel. In het begin van de wedstrijd was dan nog duidelijk te zien dat iedereen hier even in moest komen. Zo speelden de middenvelders te aanvallend waardoor onze spits Ivonne de bal geregeld niet kon terugleggen.

Halverwege de eerste helft kreeg Rekken een corner mee, dit resulteerde in een doelpunt van Ilse, het stond 1-0! Ook de 2-0 werd gemaakt vanuit een Corner, deze werd gemaakt door Ivonne!

Paar minuten voor rust moest Julia helaas het veld verlaten, waardoor Nienke in het veld kwam.

We gingen met 2-0 de rust in. Hierin werd aangegeven dat de middenvelders meer verdedigend moesten denken. Dit werd dan ook beter gedaan.

De wedstrijd was net 5 minuten op weg en Unisson maakte de 2-1vanuit een vrije trap. Dit zette ons op scherp waardoor er goede combinaties werden gemaakt en de bal geregeld aan de andere kant van het veld was.

8 minuten voor tijd werd Ilse nog even neergeschoffeld waardoor Iris Ha. haar plaats moest overnemen. Zo kon ze proberen om de eerste helft weer goed te maken.

Er werden kansen gecreëerd maar deze resulteerden helaas niet in doelpunten. Zo schoten er meerdere mensen over waardoor de eindstand 2-1 bleef (misschien zat er dan toch nog wat in het lichaam van afgelopen vrijdag).

Er is netjes gevoetbald en de 3 punten zijn in Rekken gebleven. We staan dus nog mooi bovenaan! Op voetbal.nl staat echter wat anders. Wij zouden met 3-0 hebben verloren, dit ging vast over een ander team … (heren 2)

De terechte women of the match is Laura Hagens. Zij verdedigde goed en kon zo de bal naar voren spelen.