HSC ’21 5 – Rekken 2

De uitwedstrijd tegen het 5e van HSC stond op het programma voor het tweede elftal van Rekken. De thuiswedstrijd was voor de winterstop al afgelast, dus voor ons een relatief onbekende tegenstander. HSC heeft 2 punten meer, maar ook een wedstrijd meer gespeeld, dus er viel wat te halen.
Je zult wel denken: HSC heeft een mooi kunstgrasveld waar het vloeiende positiespel van Rekken 2 goed op uitkomt, maar op dit veld werd een andere wedstrijd gespeeld. Rekken 2 werd verwezen naar een veld waar de schapen net af waren gejaagd en waar de titel knollenveld, nog een compliment voor was.
In de bespreking vooraf, werd de nadruk gelegd op vroeg vastzetten en van daaruit vloeiende aanvallen (en doelpunten) te produceren.

Rekken 2 begon voortvarend aan de wedstrijd en wist HSC al gauw op eigen helft vast te zetten, dit leidde ook tot een aantal mogelijkheden. Deze werden echter niet in goals omgezet. Of dit nou lag aan de techniek van Jari en Job of aan de knollentuin, laat ik in het midden. HSC kwam er steeds moeilijker uit en raakte steeds gefrustreerder, omdat HSC in de duels steeds het onderspit delfde tegen het gretige en jonge Rekken 2. Vaak was de prima fluitende scheidsrechter de gebeten hond, omdat deze volgens HSC niet vaak genoeg in hun voordeel floot. De conclusie van de eerste helft was eigenlijk, dat Rekken het betere van het spel had en een aantal mogelijkheden wist te creëren maar niet wist te scoren, wat vorige week tegen Hector (0-0) ook al het probleem was.

In de rust, tijdens de lauwe thee, werden de puntjes nog een keer op ï gezet, en werden wissels doorgevoerd; want iedereen speelt.

De 2e helft begon zoals de 1e helft dat ook deed, Rekken zette HSC vroeg vast en creëerde van daaruit kansen. Na 10 minuten in de tweede helft werd het dan ook 0-1. Job wist op fraaie wijze een voorzet van Wouter beheerst in de korte hoek binnen te schieten. Nog geen twee minuten later werd het 0-2. Kevin zag dat de keeper te ver voor zijn goal stond en anticipeerde zó op de tegenwind dat hij van een meter of 35 de bal over de doelman heen schoot. Hierna gebeurde er iets bij Rekken wat niet te verklaren is, voetballend was ‘het’ helemaal verdwenen. HSC kon zo terug komen in de wedstrijd, een vrije trap werd laag en hard ingeschoten, waarna Kevin een te korte terugspeelbal produceerde. Deze twee knullige situaties leidden dan ook nog tot een hectische slotfase waarin Rekken de wedstrijd ook nog had kunnen verliezen. Gelukkig bleef het bij 2-2 en keerden we met een punt en toch het nodige vertrouwen van de eerste 60 minuten richting ’t Asterloo.

Rob Griessen werd aan Rekkense zijde verkozen tot “Man of the Match”, omdat hij erg sterk verdedigde en een aantal goede aanvallen opzette (en geen lange ballen meer gaf).