Sinterklaas bij SP.Rekken F1

Op 30 november klokslag 19 uur zaten 9 zenuwachtige kinderen 4 trainers en een leider  met op de achtergrond hun ouders, broertjes en zusjes te wachten op wat ging komen. Het heerlijke avondje bij Sp Rekken.  Zou de goedheiligman in staat zijn om de kantine te vinden en tijd vrij te kunnen maken om deze oh zo lieve kindjes te bezoeken. Op de achtergrond hoorde je de sinterklaasliedjes de kantine in galmen en de kinderen begonnen zelf ook steeds meer te zingen.

Ineens uit het niets was hij daar. De goedheiligman kwam met 2 pieten de kantine binnen. Wat een feest en wat een gespannen koppies.  De Sint ging zitten op zijn stoel en begon vanuit zijn grote boek 1 voor 1 de kids naar voren te halen.  De 1 na de ander moest bij de sint komen, de een heel verlegen de ander stoer en zelfverzekerd. De Sint vroeg heel vaak een voetbalactie voor te doen. Piet was dan de tegenstander, dit leverde leuke momenten op en de piet werd dikwijls uitgespeeld.

 Sinterklaas was door zijn boek heen en kwam op het geweldige idee om penalty’s te gaan schieten. Dit vonden we wel wat. De piet moest keepen en de Sint schoot zelf ook mee. Je kon duidelijk zien dat de sint wel vaker een bal geschoten had. Bij het 2e schot van de Sint ging er wat mis, zijn standbeen gleed weg en de sint ging onderuit. Hij verloor zelfs zijn mijter. De kinderen schokken zich een hoedje, maar gelukkig zonder gevolgen. Na het penalty schieten vroeg de sint waar de pieten de cadeautjes hadden. Zij hadden die verloren en de kids renden naar buiten om te zoeken. Ze bleken in de kleedkamers te liggen.

Na het zoeken telden we af en pakten we tegelijk het pakje uit. Hier bleek eenschitterende voetbaltas in te zitten. Wat een super cadeau. Toen was het tijd voor de sint om te vertrekken. Onder luidkeels gezang van dag sinterklaasje vertrok de sint naar een volgend adres….

 Het was dus al met al een zeer geslaagde avond,

 Sint tot volgend jaar…

 Nick van der Luyt (Leider F1)

Gerelateerde berichten

Leave a Comment