Twenthe 5 – Rekken 4

Zondag 3 november moesten we op bezoek bij Twenthe Goor 5. De vraag is dan altijd of je op een van de twee kunstgrasvelden moet of op het enige echte voetbalveld. Wij moesten aantreden op het echte veld. Daar waren we gelukkig mee, tot dat we het veld betraden. Het leek meer een moeras, zo diep zakte je er in weg. De warming-up was van korte duur en de eerste 10 minuten stonden we behoorlijk onder druk. Twenthe zat er fel op en het is aan enkele knappe reddingen van onze keeper Roy te danken dat we deze fase door zijn gekomen.

Halverwege de eerste helft kwam Rekken dan toch op voorsprong. Via een snelle uitbraak (begint ons handelsmerk te worden) werd er door Erik gescoord. Hij reageerde attent bij de tweede paal op een bal die de keeper los liet. Hierna viel Twenthe weer furieus aan, maar verder dan enkele afstandsschoten kwamen ze niet. D e gevaarlijkste mogelijkheden waren voor ons. Ook was er een moment dat Stephan wel heel erg duidelijk van scoren werd afgehouden en we misschien een penalty hadden verdiend. De scheids gaf hem niet, zoals hij wel meer niet gaf aan ons (en wel aan de tegenstander)

Zo gingen we met 1-0 de rust in. Afgesproken werd om in de tweede helft compacter te gaan voetballen, zodat het Goorse middenveld minder ruimte zou krijgen. Dit lukte in het eerste gedeelte redelijk, zodat het bleef bij enkele afstandsschoten. Een zeer gevaarlijk schot werd knap gepakt door Roy. De tegenstander begon onze keeper al te vervloeken. Toen was daar na een kwartier in de tweede helft toch het moment van de spits van Goor. De hele tijd werd hij goed bewaakt, maar nu wist hij toch even aan de aandacht te ontsnappen. De lange bal viel precies over de verdediging heen end e spits reageerde attent. De 1-1 lag achter Roy.

Na een harde overtreding van een van de Twenthe spelers, mocht deze met geel even 10 minuten afkoelen. Maar of de klok van de scheids loopt sneller, of de nieuwe regels is nog niet helemaal bekend bij deze man, want tot onze verbazing stonden we binnen 5 minuten al weer met 11-11 op het veld. Het werd nog gekker, want even later kreeg Twenthe zelfs een penalty. Hij was niet eens discutabel. Het was er gewoon geen een, maar een theatrale val was voor de scheids genoeg om hem op de stip te leggen. Hier werd nog al fel en boos op gereageerd door Rekken. De penalty werd benut en door de felle reacties kregen we na de penalty zelfas nog enkele vrije trappen tegen, alleen omdat we in de buurt van een tegenstander verschenen. Na de 2-1 van Goor werd er door Rekken 4 fanatiek op de gelijkmaker gejaagd. Er werden ook enkele kansen gecreëerd. Helaas ging er geen eentje in en stonden we na 90 minuten met lege handen. Ondanks een licht veldoverwicht van Twenthe Goor beseften een aantal spelers van de tegenstander ook wel, dat een gelijkspel reëel was geweest.