Pupil van de week: Thimo Korten

Komende zondag 8 september word voor Sportclub Rekken een spannende en historische dag. Nadat onze club vorig jaar met grote overmacht kampioen werd speelt het voor het eerst in de geschiedenis thuis een competitiewedstrijd in de vierde klas. Wie zeker ook uitkijkt naar zondag is de 11-jarige Thimo Korten… 

En gelijk staat een beladen streekderby tegen het vorig jaar gedegradeerde Sportclub Neede op het programma. Heel veel mensen kijken al weken uit naar deze ontmoeting. Hoe zal het kleine Rekken zich weren tegen het veel grotere Neede?

Wie zeker ook uitkijkt naar zondag is de 11-jarige Thimo Korten, de pupil van de week deze middag. Samen met zijn ouders Angela en Arie en zijn broer Dion woont Thimo aan de Haverlandseweg 2 in de Meerbekerhoek.

Thuis hebben ze een mooie boerderij met bijna 100 koeien. Verder zijn er nog het bijbehorende jongvee en kalfjes. De huisdieren op de boerderij zijn 6 katten en 3 geitjes. Alle poezen hebben een naam zoals Ricky, Poes, Zwartje, Spookje,  Kleintje en Boefje. De geiten gaan naamloos door het leven.

Elke schooldag ’s morgens om 7 uur gaat bij Thimo de wekker. Hij gaat dan gauw wat eten en om half 8 springt hij op zijn fiets en peddelt naar zijn “SBO Diekmaat ” in Neede. Daar beginnen de lessen om half 9 en ’s middags om 4 uur is hij weer thuis. De “Diekmaat” is een speciale school voor basisonderwijs met een regionale functie. De doelstelling is om de leerlingen een programma te bieden en te begeleiden zodat er een zo positief mogelijk leerresultaat bereikt word met veel aandacht voor een optimale persoonsontwikkeling. Thimo zit met 16 andere kinderen in klas B2B bij de juffen Linda en Jojanneke. De “Diepmaat” is best een fijne school waar ook allerlei leuke dingen georganiseerd worden maar de onderwijzers zijn soms ook wel erg streng. Thimo weet nog niet wat hij later wil worden. Op school gaat het rekenen hem heel gemakkelijk af en hij is ook goed in handvaardigheid. Met trots verteld hij dat hij net als zijn broer erg technisch is. Misschien dat hij daar later wat mee gaat doen.

Thimo heeft heel veel vrienden op zijn school in Neede. Hun namen zijn Robbin, Demain, Max, Floris, Björn en Jiwan. Samen zijn ze een hechte kameradengroep en ze halen ook wel eens kattenkwaad uit maar daar wil Thimo verder niets over vertellen.

Inmiddels speelt Thimo al weer twee jaar voetbal bij Sportclub Rekken. Daarvoor was hij bij de gym maar dat vond hij niet meer zo leuk. Voetballen leek hem wel mooi en nu verteld hij met een brede glimlach dat hij de juiste keus heeft gemaakt. De D2 waarin Thimo nu speelt is een leuk team. Thimo is verdediger. Hij heeft alle plekken in de defensie al gehad maar dat vind hij wel een beetje moeilijk. Liever heeft hij een vaste plek zodat hij zich hierop in kan stellen. Robert is zijn trainer en Maurice is de vaste leider. Ze hebben allebei heel veel verstand van voetballen en Thimo denkt dat hij nog veel van deze sympathieke mannen kan leren.

Omdat hij niet zo vaak op zondag op “het Asterloo” bij het eerste komt kijken durft hij niet te zeggen wie volgens hem de beste speler van Rekken is. Wel wil hij kwijt dat hij supporter van Ajax is en dat Siem de Jong de beste speler van Nederland is. Ook Christian Eriksen is een heel goede voetballer maar die is vertrokken naar het Engelse Tottenham Hotpur.

Thimo heeft heel veel zin in zondag. Pupil van de week zijn is iets heel bijzonders want je mag dat bij Sportclub Rekken maar èèn keer in je leven zijn. Hij heeft daarom zijn hele familie uitgenodigd en de meesten komen kijken. Wij van Sportclub Rekken hopen op een mooie en spannende wedstrijd en hopen dat Thimo en zijn familie een hele fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

6 Thoughts to “Pupil van de week: Thimo Korten”

 1. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: sprekken.nl/2013/09/06/pupil-van-de-week-thimo-korten/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: sprekken.nl/2013/09/06/pupil-van-de-week-thimo-korten/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: sprekken.nl/2013/09/06/pupil-van-de-week-thimo-korten/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: sprekken.nl/2013/09/06/pupil-van-de-week-thimo-korten/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you will find 69808 more Info on that Topic: sprekken.nl/2013/09/06/pupil-van-de-week-thimo-korten/ […]

Leave a Comment