The Voice of Rekken 3

Voor het derde jaar al weer heeft Sp Rekken de Voice of Rekken georganiseerd voor haar jeugd. Jeugdleden konden zich opgeven voor de Voice of Rekken jeugdplaybackshow. Van (bijna) alle teams deden er dit jaar weer kinderen mee.
Tijdens de Voice wordt er in twee categorieën gestreden om twee wisselbekers. Eentje voor de E en de F. En een wisselbeker voor de D en de C.

De jury bestond dit jaar uit Jari Nijhof, Christiaan Wittebroek en Lisanne Horck. Bert Konniger was de presentator van de middag. Vanaf 14.00 uur druppelden de deelnemers en de toeschouwers langzaam binnen. Om half drie zou er begonnen worden. Helaas was er nog iets niet helemaal in orde met de muziek, waardoor we iets later begonnen zijn. Traditioneel openden enkele jeugdleid(st)ers de middag. Sanne, Lisa, Irene, Tanja, Henriëtte en Wouter openden met een act van Glee. Zij playbackten het nummer Some nights.

Daarna was het de beurt aan de eerste deelnemers. Tom en Mats uit de D1 playbackten het nummer Op fietse van Skik. Met een fiets en rollator het podium op om er een spetterende act van te maken, waar de jury danig van onder de indruk was.  Daarna kwamen er vier stoere jongens uit de F1, namelijk Kyle, Jesse, Bart en Tom. Zij begonnen beschaafd met een kopje koffie, maar wilden al gauw hun schoonmoeder uit het raam gooien en eindigden met een halve liter in de hand. Een mooie mix van enkele Nederlandse smartlappen werd door hun ten gehore gebracht. Als derde traden Nick, Stijn en Bjorn uit de D1 en D2 op. Zij playbackten De boswandeling. Een lekker après ski nummer wat de sfeer in de kantine nog verder verhoogde. Hierna stond het podium vol met dames. De meisjes van de C deden met z’n allen een act. Summer Nights van Grease werd door deze dames goed neergezet. Ook de kleding paste goed bij dit nummer.

Hierna was het de beurt aan de winnaars van de avond ervoor. Enkele moeders van damesvoetballers had samen met de leidster en de trainer een act ingestudeerd. Als eerste kwam de paus binnen, gevolgd door een heel nonnenkoor. Deze moeders swingden er op los op het nummer I will follow him van de Sister Act musical/film.

Na dit spektakelstuk was het tijd om even bij te komen. In de pauze was er ranja voor de kinderen en ook het publiek was even in de gelegenheid om wat te drinken.

Na de pauze openen enkele jeugdige jeugdleden het vervolg. Wouter, Daan, Jari, Robbin en Jorg deden een nummertje uit All Stars dat laat zien dat voetballen in de jeugd op zaterdagmorgen toch wel de mooiste bezigheid is die je je maar kan bedenken.

Hierna kwam er een solo-optreden van Julia uit de E3. Zij deed het nummer Skyfall van Adele. De jury was erg onder de indruk van deze solo artieste. Heel knap ook dat je alleen op het Podium durft te gaan staan.

Na Julia kwam er wederom een solo artiest. Skip uit E2 kwam gewapend met een gitaar het Podium op. Hij playbackte Passenger met Let her go. Niet alleen playbackte Skip, hij speelde (playbackte) ook mee op de gitaar. Dat is natuurlijk extra knap, dat je naast de tekst ook een muziekinstrument bij je act betrekt.

Hierna was het de beurt aan Tygo en Mart uit de D1 en D2. Zij playbackten Hall of fame van Will.i.am en The Script. Zij hadden ook een werkelijke Hall of Fame op het podium geplaatst. Ook zij brachten de stemming er bij het publiek goed in.

Indy en Rens uit de E1 deden daarna Het Vliegerlied van Café the Block. Zij werden hierin door Tygo en Mart ondersteund. Zij dansten en playbackten en kregen de handen van het publiek daarmee op elkaar.

Tom uit de D1 playbackte daarna Six degrees of seperation van The Script. Ook in het eerste optreden had hij al meegedaan, maar Tom is een zodanige liefhebber van playbacken dat hij gewoon twee keer mee deed. Helemaal geweldig toch.

Als afsluiter kwamen Ward en Melle uit D2 het podium op. Zij deden een lied van Dutch Boys, namelijk Heb jij mien zien ook zien. Zij hadden zich goed voorbereid want een van hen was ook een zwien. Iedereen zag het zwien, behalve de zanger.

Hierna kwam er nog even een extra optreden van Nick. Samen met Bert zongen Nick het Rekkens volkslied

Daarmee kwam er een eind aan de optredens. De jury trok zich even terug om de punten op te tellen. Ongeveer een kwartier later kon Bert de winnaars bekend maken. Bij de E en de F ging de wisselbeker naar Skip. Hij bracht het nummer Let her go van Passenger nog een keer vol trots ten gehore.

Daarna kon Bert de winnaar bij de D en C bekend maken. De meisjes van de C gingen hier met de eer strijken en het publiek kon nog een keer genieten van Danny en Sandy en hun gevolg met het nummer Summer nights. Deze dames mogen volgend jaar de playbackshow op vrijdagavond komen openen.

Daarmee kwam er een eind aan een gezellige middag. Volgend jaar zal de playbackshow voor de jeugd op 25 januari zijn. Houdt u deze datum vast vrij, want het zal weer een grandioze middag worden.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment