SP. Rekken A1, een nieuw seizoen, een nieuwe trainer, een nieuw team, een nieuwe uitdaging

De titel zegt alles al wat ik jullie wil vertellen, een nieuw jaar en een nieuw team én een nieuwe trainer. Waar zal het schip stranden? Hoe zal het verlopen? Het najaar begon natuurlijk met een aantal trainingen vooraf, kennismaking met de nieuwe trainer ‘Jeroen Jonker’. Overgekomen van FC Eibergen en wat mij betreft een prima trainer! Jeroen werd goed opgenomen in de groep, is in voor een dolletje, serieus op de momenten als het moet en tevens een uitstekende bijdrage voor de 3e helft. Het nieuwe A1 team is een mengeling van spelers uit de B1 en het Zaterdag 2 team van vorig jaar. Met 13 spelers en 2 dispensatie spelers uit de senioren gingen we het seizoen 2012/2013 tegemoet. Het seizoen begon al met lichte irritatie aangezien Grol en SKVW-WVC-Winterswijk uit de competitie gestapt waren en dus heel het schema omgegooid moest worden. Maar ik hoop alles goed voor u op een rijtje te zetten zodat ook u kunt genieten van ons najaar met Rekken A1.

Rekken A1-Longa ’30 A3 18 augustus 2012

De eerste wedstrijd van het seizoen, hoe zal het lopen en hoe zal het eindigen? De uitslag was volgens de trainer niet van belang maar voor de spelers zeker wel. Een goed begin is het halve werk zeggen we dan maar. De wedstrijd verliep stroef, na 3 trainingen ging het moeizaam. Mede dankzij de 25 graden Celsius wie moeder natuur ons bracht. Uiteindelijk won de A1 deze bekerwedstrijd met een eindstand van 2-1

Witkampers A2-Rekken A1 25 augustus 2012

Waar moet ik beginnen? Als menig Rekkenaar goed naar de datum kijkt weet hij of zij al genoeg. De welgevreesde dag na de ‘Rekkense school- en volksfeesten’. De goed gevloeide liters waren nog lang niet verdwenen uit onze lichamen en de uren slaap wie men normaal in 1 nacht nodig zou hebben, hebben de Rekkenaren deze 3 (voor fanatieke wagenbouwers mag ik rustig 5 zeggen) dagen ervoor ook lang niet gehaald. Een meevaller was dat alle auto’s de heenreis schoon bleven. Goed, de wedstrijd… U raadt het al, het voetbal ontbrak en we verloren deze bekerwedstrijd met 2-1. De trainer vergaf ons het en het werd vergeten.

GSV ’63 A1-Rekken A1 1 september 2012

De laatste wedstrijd van de poulefase van de beker. 1 wedstrijd gewonnen en 1 verloren, we hadden de eerste plek in de poule niet in eigen hand, maar hoopten nog op een wonder. De wedstrijd verliep goed, Rekken had de overhand en won met 3-0. Helaas was dit ook de wedstrijd waarin een dispensatie speler van de senioren Jelle Nijhof zijn knieblessure opliep. Jelle is nog steeds geblesseerd maar wij hopen met z’n allen dat dit helemaal goed gaat komen en dat Jelle nog vaak fris en fruitig met de A1 op het veld mag lopen. Goed, de wedstrijd eindigde in 3-0, maar helaas won ook Witkampers zijn laatste wedstrijd en was het beker voetbal verleden tijd voor SP Rekken A1.

Rekken A1-KSV A1 8 september 2012

Op deze koudere dag van het jaar ging Rekken A1 weer de voetbalweide in om het publiek hun verwachtingen te laten zien aangezien dit de 2e thuiswedstrijd van het seizoen was. De wedstrijd verliep onder verwachtingen van het publiek en van het team. KSV was een relatief mindere tegenstander en Rekken had de 3 punten thuis moeten houden maar het mocht niet baten, de wedstrijd eindigde in 2-2 en een mentaal verslagen A1 keerde terug naar de kleedkamers om te douchen en ook deze wedstrijd snel te vergeten.

4 wedstrijden gehad, 2 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Het leek redelijk uit te pakken voor de A1 maar de competitie was nog maar één wedstrijd vers en er moest nog veel gebeuren.

Mec/Bredevoort A1 – Rekken A1 15 september 2012

De 2e wedstrijd van de competitie, de A1 reist af naar Bredevoort om tegen de A1 te voetballen. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar Mec/Bredevoort had zijn eerste wedstrijd verloren dus hoop en adrenaline vloeide rijkelijk door ons lichaam. Na de wedstrijd konden we terug kijken op onze beste wedstrijd sinds dien. Rekken had de eerste helft moeite en de stand bleef gelijk. De 2e helft was het duidelijk wie conditioneel en mentaal de sterkste was. De eindstand was 1-4 in het voordeel van de Rekkenaren.

Erix A1-Rekken A1 29 september 2012

Na een vrij weekend gehad te hebben en een week vol training ging de A1 vol goede moed richting Lievelde om tegen Erix A1 te voetballen. Erix begon zijn competitie als een droom, won alle 3 de wedstrijden en scoorde veel. Met een goede nummer 9 en 10 was Erix Rekken een maatje te groot. Rekken verloor de wedstrijd met 6-0 en was vooral kwaad op zichzelf. Snel in de auto terug naar Rekken om daar het verlies weg te drinken met een biertje onder het motto: ‘Het leven is geen krentenbol’.

Varsseveld A2 – Rekken A1 13 oktober 2012

Wederom had de A1 een vrij weekend erop zitten aangezien de vorige wedstrijd wie gepland stond tegen Meddo A1 afgelast werd omtrent de vele regenval en de toestand van de velden. Maar goed, een nieuwe week, en wederom een nieuwe uitdaging. Varsseveld, 8 punten uit 4 wedstrijden stonden zij op de 3e plaats. De A1 stond momenteel op een 6e plek in de competitie. De bespreking in de kleedkamer was verassend, een andere opstelling en spelers werden gewisseld. Menig spelers hadden hun vraagtekens gesteld bij Jonkers beslissing, maar Jonker wist uitstekend wat hij deed. De wedstrijd verliep geweldig en dit resulteerde in een 3-5 overwinning voor Rekken. Deze wedstrijd eiste haar plaats op als nieuwe ‘Game of the Season’.

Rekken A1 – Meddo A1 20 oktober 2012

Het welbekende beker/inhaal weekend. Aangezien Rekken niks meer te bekeren had, en de vorige wedstrijd wie gepland stond tegen Meddo afgelast was ivm regenval, werdt deze op zaterdag 20 oktober gespeeld. Meddo, de ex-koploper wie momenteel genoot van een 2e plaats in de competitie. Ik schrijf dit bijna met schaamte op, maar mentaal stond Rekken voor aanvang van de wedstrijd al met 0-1 achter. Rekken was klaar voor de wedstrijd en genoot nog even van de zon en de vrije tijd op sportpark ’t Asterloo toen de tegenstander arriveerde. Ze vlogen snel de kleedkamer in om aan hun warming-up te beginnen. Toen het zo ver was en Meddo begon aan de warming-up was Rekken zich nog aan het omkleden. Toen menig blikken naar buiten op het veld gleden vielen de monden bijna open. Rekken laat zich niet zo snel voor de gek houden en ging toch vol strijdlust het veld op om deze kleinere derby te spelen. De eerste helft kon Rekken goed bij benen aan Meddo, ruststand 0-0. De 2e helft bleek Meddo conditioneel een maatje te groot en Rekken ging onderuit. 0-3.

We zijn nu al een aardig eindje op weg in de competitie en Rekken A1 heeft zich onlangs gerealiseerd dat ze tot de middenmoot behoren. Toch blijft het elke week weer zeker proberen om het uiterste uit zichzelf te halen en zo hoog mogelijk te eindigen!

Rekken A1-NVC A1 27 oktober 2012

De wedstrijd van de teamfoto. Spanning steeg vooraf, zal Maikel Giesbers aka ‘Brakkie’ eindelijk eens zijn haren voorzien van een gelletje of iets dereglijks? Het antwoord werd vrij snel duidelijk; nee. Goed weer een jaar met een brakke Maikel Giesbers op de foto en op naar de wedstrijd! De wedstrijd verliep stroef, het voetbal was van beide teams niet op hoog niveau. Gelukkig was de spanning zeker aanwezig. Rekken kwam tot 2 keer toe voor (1-0 en 2-1), maar moest uiteindelijk toch loslaten en verloor de wedstrijd met 3-2. Ook deze nederlaag werd verorberd onder het motto; ‘Het leven is geen krentenbol’.

Rekken A1-Longa ’30 A3 3 november 2012

De eerste wedstrijd van het najaar kwamen we deze tegenstander ook tegen en werd er nipt gewonnen met 2-1, nu een aantal maanden verder wou Rekken dit natuurlijk verbeteren. Er is veel veranderd de afgelopen maanden en weken en verbetering is duidelijk zichtbaar. Rekken begon de wedstrijd en na enkele minuten werd al duidelijk wie de bovenliggende partij was. Rekken scoorde veel en won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1.

Rekken ging er die week daarop helemaal vol voor op de trainingen, want de 2e derby van het seizoen stond de aankomende zaterdag op het programma.

Lochuizen A1-Rekken A1 10 november 2012

De wedstrijd wie door de jaren heen ook een van de toppers is geworden. Ieder jaar opnieuw komen wij de mannen weer tegen en ieder jaar weer is het gissen welke kant deze keer de prijzen op vallen. Rekken heeft de afgelopen 2 wedstrijden tegen lochuizen 1x de winst thuisgehouden en we waren zeer benieuwd hoe het dit keer ging lopen, al moesten we daar natuurlijk zelf voor zorgen. We vertrokken met een licht amusante mededeling. Wegens 2 vrijgegeven rijschema’s en wat communicatie problemen was Rekken klaar om te vertrekken en keken 4 ouders en 2 leiders wie van plan waren te rijden elkaar vragend aan. Gelukkig waren ze allemaal paraat mee te gaan en dus zat het met het publiek wel goed. De wedstrijd begon en de spanning was om te snijden. Halverwege de 2e helft was het Lochuizen wie de score opende. Een terugspeelbal van Joost op onze keeper Jorg werd onderschept onderweg en Lochuizen benutte de kans, 1-0. Rekken kreeg de kansen, maar kwam tot scoren niet toe. Rekken verloor maar kon wel terug kijken op een goede wedstrijd vol strijdlust.

Rekken A1-AZSV A3 17 november 2012

De laatste competitie wedstrijd voordat Rekken A1 een eigenlijk veel te vroege winterstop in gaat. Dit komt mede dankzij Grol en SKVW-WVC-Winterswijk wie de competitie uit zijn gestapt en wij dus minder wedstrijden te voetballen hebben. De laatste wedstrijd was achteraf wel een beruchte. Rekken speelde de eerste helft goed, maar niet op zijn top. De ruststand was 1-2 voor de mannen uit Aalten en er moest wat harder aan getrokken worden mocht Rekken nog terug willen komen. Rekken had nog een penalty moeten hebben maar deze werdt niet gegeven. Dit is echter niet waarom de wedstrijd bekend staat. Halverwege de 2e helft maakte Sven Koldeweij een natrappende beweging richting zijn tegenstander. Volgens de scheidsrechter kon dit echter niet door de beugel en Sven mocht het veld verlaten met een donker rode kaart. Rekken kon het niet meer bij benen en verloor de wedstrijd met 2-6.

Rekken vervolgde zijn weg naar de officiële winterstop met activiteiten als speedsoccer en trainingen. Ik ben benieuwd wat het voorjaar ons brengt, maar ik denk dat het goed gaat komen en dat het een mooie 2e seizoenshelft wordt met veel doelpunten en overwinningen!

Vriendelijke groeten, Jari Nijhof

Gerelateerde berichten

Leave a Comment