Sportclub Rekken club van de week bij Heracles Almelo

In het weekend voor kerst was Sportclub Rekken club van de week bij Heracles. Dit houdt in dat de pupil van de week en de ballenjongens/meisjes van Rekken zijn.

Indy Veldhuis was uitgekozen als pupil van de week en de MC1 mocht ballenmeisje zijn.  In zijn totaliteit waren er 15 ballenmeisjes nodig, van de MC1 waren er enkele afmeldingen waardoor de jongste speelsters van het dameselftal ook mee mochten.

In Almelo aangekomen werden we opgewacht door een oud speler van Heracles. Indy en haar familie werden meegenomen voor een rondleiding door het stadion terwijl de ballenmeisjes mee mochten naar het stewards home. Hier kon eerst een heracles trainingspak aangetrokken worden. Hierna werd er uitleg gegeven over de posities van de ballenmeisjes. Wie staat er bij de cornervlag en wie staat er bij de dug-out. Nadat alle posities verdeeld waren, werd er nog uitleg gegeven over het vlag zwaaien. Vervolgens kon de jas aangetrokken worden een vlag meegenomen worden en konden we buiten naar het veld gaan.

Als eerst is er een groepsfoto in heracles pak gemaakt op het veld. Vervolgens is de groep opgedeeld in 2-en voor het vlaggenzwaaien. Ondertussen kon er nog gedold worden met Bultje (mascotte van Heracles). Ondertussen mag Indy de warming-up mee doen met de wissels van Heracles.

Terwijl de meisjes druk aan het zwaaien zijn met de vlaggen lopen de spelers en de scheidsrechter er samen met Indy tussendoor.  Als de spelers er tussendoor zijn moeten de vlaggen snel weer ingeleverd worden en kan iedereen een bal pakken en zijn positie naast het veld innemen. De wedstrijd eindigt helaas niet in een overwinning voor Heracles.  Maar dit wordt na de wedstrijd goed gemaakt als de meisjes Johannes Rypma in korte broek kunnen zien, tijdens de wedstrijd  van Coen en Sander voor Serious Request.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment