BWO DA 1 – Rekken DA 1

Op zondag 4 november stond de wedstrijd tegen BWO Dames 1 op het schema. De dag begon al goed in de bestuurskamer, want Peter wilde Lisanne in de maling nemen. Hij had een oude opstelling gevonden van een voormalige trainer. Deze opstelling gaf aan dat Lisanne op de mid-mid positie stond. Peter vond dit een mooi moment om haar tegen BWO op deze positie te zetten. Een beetje argwanend was ze wel, maar ze trapte er toch in. Ze kon het grapje wel waarderen, maar was blij dat ze op haar eigen plek stond.

De wedstrijd begon rustig. Op een gegeven moment scoorde BWO uit een kansloze aanval de 1-0. Ze waren zo intens blij alsof ze de wedstrijd al hadden gewonnen. We kwamen weer met beide benen op de grond te staan. Even later scoorde Sam de 1-1 waardoor er weer wat vertrouwen terug kwam. Er ontstond een goed positiespel waardoor Nienke vrij liep, de laatste vrouw uitspeelde en vervolgens de 1-2 maakte. Ondanks de twee doelpunten hebben we in de eerste helft niet zo goed gespeeld, want er was paniek en weinig rust aan de bal.

In de tweede helft hebben we de draad weer op gepakt. Lotte scoorde met haar hoofd uit een corner en maakte daarmee de 1-3. Het werd nog even spannend, want BWO maakte vervolgens de 2-3. Hier kwam gauw verandering in, want Chantal liep goed vrij op het middenveld waardoor ze aangespeeld kon worden en vervolgens de 2-4 kon maken. De 2-5 werd gemaakt door Sam en dit was ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. Het was niet de meeste fraaie pot om naar te kijken, maar we hebben de punten welverdiend mee naar huis genomen. Tot de volgende keer!