Rekken 3 – Zelhem 4

Na een aantal goede overwinningen op rij moesten we thuis aantreden tegen Zelhem 4. Om mee te kunnen blijven draaien aan kop van de competitie moest er uiteraard gewonnen worden. Helaas kon onze technische staf niet beschikken over een volledige selectie.

Eric Blaauboer had zijn wekker nog op studententijd staan, Kasper en Luc moesten met het 2e mee en verder waren er nog enkele blessuregevallen zodat we uiteindelijk maar 11 spelers hadden. Gelukkig waren Martijn Klein Gebbink en Stefan Goerink uit het 4e bereidt om ons uit de brand te helpen.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en wisten al vrij snel gevaarlijk te worden. Echter bleven echte kansen nog uit, onder andere doordat Barry nog zat te worstelen met zijn schoeisel. Uiteindelijk duurde het tot de 25e minuut voordat de brilstand van het scorebord verdween. Pieter Kuiper brak door aan de linkerkant en bezorgde de bal in het 5 meter gebied van Zelhem. De keeper kon de bal niet goed verwerken en de bal rolde voor de voeten van Eddy die hem onberispelijk hard in de touwen jaagde. Een tegenoffensief van Zelhem bleef uit en Rekken drong Zelhem steeds verder terug. Vlak voor de thee verdubbelde Pieter Kuiper de stand zelfs nog tot 2-0.

Na enkele wissels kwamen we weer vol vertrouwen uit de kleedkamer. Helaas had Zelhem ook wat zelfvertrouwen getankt in de rust en moesten we dus vol aan de bak. Toch werd de goede lijn uit de eerste helft doorgezet maar tot echte kansen leidde dit niet. Ook Zelhem was maar zelden gevaarlijk voor ons doel waardoor het een gelijkopgaande strijd werd. Het laatste kwartier van de wedstrijd werden de uitbraken van Zelhem toch steeds gevaarlijker wat uiteindelijk ook leidde tot een doelpunt in de 85e minuut. De treffer had voor Zelhem het gewenste effect want Rekken want de laatste 5 minuten was Rekken volledig de weg kwijt. Gelukkig konden we met wat hangen en wurgen de eindstand van 2-1 over de streep trekken waardoor we ook deze keer de 3 punten in de tas mochten doen.

Door deze overwinning hebben we na 6 wedstrijden al 15 punten en doen we dus nog volop mee voor de koppositie. Het “Man of the match” kistje ging volledig verdiend naar Henk Trutmans.