Overtuigende zege in Enschede

Van onze verslaggevers

Enschede – Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma, in Enschede tegen UDI. Ronald Karnebeek is op vakantie waardoor er achterin een basisplek  was voor Daan Jongerling.

Al voordat de meeste supporters waren gearriveerd kreeg Rekken een vrije trap op ongeveer 20m van het vijandelijke doel. Maikel Stokkers had in de aanloop naar deze wedstrijd al laten zien dat vrije trappen van een dergelijke afstand hem wel liggen. Zo ook vandaag, langs/onder de muur, laag in de hoek. 0-1. Rekken was van plan door te drukken en het niet bij deze 0-1 te laten, in de eerste 20 minuten na de goal was dit ook in het spel te zien. Rekken had meer balbezit en er werd richting de goal van UDI gevoetbald, dit leidde tot een aantal mogelijkheden maar geen levensgrote kansen. UDI was al een aantal keer gevaarlijk in de counter en kwamen zodoende ook op 1-1. Na balverlies aan de rechterkant kon UDI eruit komen, een steekpass vanaf het middenveld zette de spits alleen voor Tom Griesen, die niet meer kon redden.

Hierna ging het tot aan de rust aardig gelijk op, beide ploegen kregen mogelijkheden maar gingen hier slordig mee om. Ruststand daardoor 1-1.

In de rust werden belangrijke aandachtspunten aangehaald en besproken, waarna de 2e helft kon beginnen. Het begin van de 2e helft was qua spelbeeld redelijk vergelijkbaar met de 1e helft. Rekken had iets meer balbezit, maar UDI was niet minder gevaarlijk. Patrick Nijland, die vanuit de spits zich aan de rechterkant aanspeelbaar (aangooibaar bij een ingooi in dit geval) had gemaakt wurmde zich langs zijn directe tegenstander en gooide de bal voor, de bal kwam bij Mark Rhebergen die ter hoogte van de 5meter de bal op wonderbaarlijke wijze in het doel wist te krijgen en de UDI’se goalie het nakijken gaf, 1-2. UDI bleef counteren en met een vaak opkomende back probeerde het kansen te creëren en de stand weer gelijk te trekken. Gelukkig strandde de aanvallen vaak rond de 16 en kreeg UDI weinig/geen kans goed de trekker over te halen. Dit zorgde er wel voor dat de overwinning nog lang niet binnen was en er hard gewerkt moest blijven worden.

Een rustig en goed opgezette aanval kwam via Coen Groot Kormelink bij Wouter Rexwinkel, deze omspeelde zijn tegenstander en schoof in de lange hoek de 3-1 binnen. Dit zorgde voor wat adem aan Rekkense kant. Vlak daarop kreeg Rekken een vrije trap op ongeveer 25m van het doel. Dit schot ging in eerste instantie in de muur en kwam terug bij Kevin Stokkers, die door middel van een soort hakje de bal naar achteren schoof en klaarlegde voor zijn grote broer Maikel, laatstgenoemde bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit. Iedereen (zowel Rekken als UDI) kon hier als je goed keek alleen maar naar kijken en ook de keeper van UDI was kansloos, 1-4. Rekken slaagde er niet helemaal in de rust in het spel te bewaren, het spel bleef wat onrustig maar de stand veranderde niet meer.

De scheidsrechter floot een puike wedstrijd en had de zaakjes goed onder controle.

Wist u dat het 4 seizoenen geleden is dat Rekken 1 haar eerste competitiewedstrijd won? Of Rekken 1 dit jaar ook op dezelfde positie eindigt als toen zal nog moeten blijken… Supporters bedankt en graag tot zondag, thuis tegen Rietmolen.