Bjorn ten Haken

Wanneer zondag Sportclub Rekken zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen UDI uit Enschede speelt zal het extra druk worden op ” het Asterloo”.  De pupil van de week bij deze wedstrijd Bjorn ten Haken heeft heel goed begrepen dat je maar èèn  keer  in je leven pupil van de week bij Rekken kunt worden en heeft daarom heel veel mensen uitgenodigd om dit feestje met hem te vieren.

De 10 jarige Bjorn woont aan de Holterweg 18a. Zijn ouders zijn Hennie en Sonja. Bjorn heeft een zusje Maureen en zijn broertje heet Swen. In het huis naast hun wonen opa Henk en oma Jannie.De hond van de familie is de Belgische herder Shilla die nu bijna 2 jaar oud is en helemaal uit Groningen komt. Ook zijn er nog 2 konijnen, vissen en guppies.

De familie ten Haken is eigenaar van installatiebedrijf  ten Haken BV en is een belangrijke sponsor van Sportclub Rekken. Volgens Bjorn is zijn vader de baas en leidt het bedrijf. De medewerkers Kees, Adwin, Gerben en Mark moeten het werk uitvoeren. En Sven komt zaterdags en in de vakanties meehelpen. Dan is er nog tante Jolanda die de boekhouding doet. Opa doet klusjes om het huis en verzorgd de tuin en zijn moeder en oma doen allerlei belangrijke andere dingen in het bedrijf. Het bedrijf heeft een werkplaats, magazijn, kantoor, winkel en een aantal servicewagens.

In de winkel kun je verschillende soorten elektronische apparaten kopen zoals wasmachines, koelkasten, diepvriezers, radio’s, TV’s, stofzuigers en zelfs babyfoons. Ook komen er regelmatig weer de nieuwste dingen in de winkel. En als er iets uitverkocht is word het weer bijbesteld. Wat Bjorn later wil worden weet hij nu al heel zeker. Hij gaat de techniek in en later bij zijn vader werken. Op OBS “de Berkel” zit hij in groep 7 en het komt goed uit dat rekenen zijn lievelingsvak is gezien zijn toekomstplannen.

Bjorn speelt in het E1 team als verdediger en reserve keeper. Zijn grote voorbeeld is Ajax verdediger Gregory van der Wiel die net als Bjorn rechtsbenig is. Ook verteld hij er nog even duidelijk bij dat hij supporter van Ajax is en niet van Twente. Hij denkt niet dat hij later het niveau van profvoetballer zal halen maar dat is niet erg, immers hij vind techniek veel te mooi. Wel wil hij later een belangrijke voetballer bij Sportclub Rekken worden. Er ligt dus een mooie opdracht voor zijn trainers Marc Grooters en Robert Blaauboer om van Bjorn een belangrijke toekomstige eerste elftal speler te maken.

Bjorn verveelt zich nooit. Samen met zijn vrienden Mart, Tygo, Mats, Noah, Stijn, Ruben en Saul speelt hij veel buiten. Voetballen, hutten bouwen en in bomen klimmen in het bos zijn favoriete bezigheden.  Als het weer niet goed is kijkt hij graag naar zijn favoriete TV programma’s. Ook speelt hij vaak met zijn Siku modellen. Dit is speelgoed op schaal gemaakt. Hij is inmiddels in het bezit van 4 verschillende trekkers en heeft al een flinke verzameling bijbehorende werktuigen. Ook gaat hij vaak naar beurzen om zijn verzameling aan te vullen.

Tot slot wil Bjorn nog even kwijt dat hij keeper Bart Jan de beste speler van Rekken vindt. Zondag zal het een spannende wedstrijd worden want UDI is de competitie goed begonnen. Het is erg leuk om die middag pupil van de week te zijn en Bjorn kijkt er erg naar uit. Iedereen van Sportclub Rekken wenst de familie ten Haken een mooie middag toe.

Niet gecategoriseerd

Gerelateerde berichten

Leave a Comment