Rekken 3 raakt steeds beter ingespeeld

Sp. Lochem 6 – Rekken 3

Ondanks de vele regen die afgelopen week is gevallen ging de wedstrijd gewoon door. Rekken 3 heeft het traditioneel lastig tegen Lochem en we verwachtten dan ook een zware wedstrijd. Al in de eerste minuut scoorden we bijna, Pieter verraste zijn directe tegenstander met zijn snelheid en schoot de bal van punt 16 richting de kruising, de keeper had hier echter een passende reactie op. Na een twijfelend begin van beide kanten namen wij het initiatief en creëerden een aantal goede kansen. Christiaan schoot, na een goede voorzet van Pieter, de bal vanaf een meter of 5 hoog over het doel. Niet veel later gaf Kasper een voorzet op Joep die ook vergat te scoren waardoor de uitstekende keeper van Lochem redding kon brengen. Zij zetten daar een aantal counters tegenover, waar eigenlijk weinig gevaar vanaf kwam.

10 minuten voor rust legde Jochem bij zo’n counter een tegenstander neer binnen de 16, penalty zou je zeggen, maar de scheidsrechter gaf hem niet. Hierop gingen een aantal spelers van Lochem zó door het lint dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken. Na meerdere pogingen hem om te praten toch verder te spelen ging hij daar niet op in, er werd een andere scheidsrechter geregeld. We speelden de eerste helft erg goed, maar vergaten te scoren. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, wij probeerden er combinerend doorheen te komen en zij hanteerden vaak de lange bal om zo snel mogelijk hun behendige spits te bereiken.

Vlak na rust kwamen we onder lichte druk te staan, 3 gevaarlijke corners op rij werden door Bart Jan goed verwerkt. Na deze corners kregen wij ook een corner, getrapt door Joep. Eddy kopte de bal bij de eerste paal in de kruising: 1-0. Hoewel Lochem iets aanzette bleven wij de betere en kregen nog een aantal goed kansen, een hard schot van Kasper werd gekeerd. Lochem werd uiteindelijk toch iets gevaarlijker en begon wat te drukken. De spits van Lochem zag een hard schot via de buitenkant van de paal naast gaan. Op de counter hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen maar door slordig spel gebeurde dit niet. In de laatste minuut was het dan toch raak.

Pieter werd neergelegd in de 16 en Eddy mocht zijn 2e goal van de wedstrijd maken vanaf 11 meter, hij schoot de bal in dezelfde kruising als waar zijn kopbal in ging. Dit maakte Eddy ook tot man of the match. Na een goede wedstrijd, weer de 0 en geduldig te wachten op de goal melden we ons in de top van competitie, eens kijken hoe lang we dit vol kunnen houden.