Rekken bewijst zichzelf geweldige dienst en houdt zicht op nacompetitie

Na een lange periode zonder overwinning heeft Rekken op eigen veld drie zeer belangrijke punten gepakt tegen concurrent Hoeve Vooruit. Een sterke eerste helft bleek al bijna genoeg voor de winst. Stan Nijhuis opende de score, Marc Blaauboer volgde met een dubbelslag en Merijn Roos nam de laatste goal voor zijn rekening.

Het belang van de wedstrijd leek Rekken niet te deren. Vanaf het begin werd er scherp gespeeld en weinig weggegeven. Het overwicht werd nog niet direct omgezet in kansen maar na ruim twintig minuten was de eerste echt grote kans wel direct raak. Na een goede aanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Stan Nijhuis die van heel dichtbij de 1-0 binnen kon schuiven. Na een halfuur begon Hoeve iets meer aan te dringen. Rekken was even zoekende maar Ramon Nijbroek sleepte de thuisploeg door deze fase met een cruciale redding. Eenmaal wakker geschud gingen de Rekkenaren op zoek naar een tweede treffer en vonden deze nog voor rust. Marc Blaauboer profiteerde handig van geklungel in de achterhoede van Hoeve en wist met links af te ronden. Niet veel later werkte Hoeve een bal zeer matig weg voor het eigen doel langs. Merijn onderschepte deze bal, haalde de achterlijn en vond opnieuw Marc die de ruststand op 3-0 bepaalde.

Direct na rust wist Rekken de wedstrijd definitief te beslissen. Dennis Schepers legde een hoekschop bij Merijn op het hoofd en zo was het na 48 minuten al 4-0. Hierna kregen Merijn, Stan, Tom Tankink en invaller Rick Nijland nog behoorlijke mogelijkheden maar het scorebord kwam niet meer in beweging. Met deze overwinning komt het team van Tjerja Knaken, en sinds deze week ook assistent Hans van Loosen, op gelijke hoogte met Hoeve Vooruit.