Rekken verliest op bezoek bij hekkensluiter Neede

Sportclub Rekken heeft slechte zaken gedaan in de strijd om het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Tegen nummer laatst Neede werd er een 2-1 nederlaag geleden. Waldo Rhebergen maakte het enige Rekkense doelpunt door een penalty te benutten in de verder weinig hoogstaande wedstrijd.

Na de overtuigende overwinning van vorige week was er vertrouwen in een goed vervolg, en Neede leek daar de perfecte tegenstander voor. Het begin was dan ook voortvarend. Merijn Roos kreeg al snel een grote kans maar oog in oog met de doelman wist hij niet te scoren. Via onder anderen Marc Blaauboer en Wouter Rexwinkel kreeg Rekken nog enkele kansen om de score te openen maar geen van allen vond het net. Ook Neede kwam niet echt tot uitgespeelde kansen waardoor de eerste helft eindigde zonder doelpunten.

Vlak na rust brak Neede de ban. Een uitbraak over rechts werd de Rekkense defensie ondanks een overtal te machtig, en na een lage voorzet wist de thuisploeg van dichtbij te scoren. Hierna ging Rekken haastig op zoek naar de gelijkmaker. Na meerdere kansen werden ze uiteindelijk beloond met een stafschop die werd benut door Waldo Rhebergen. In de fase die volgde hadden de bezoekers de wedstrijd kunnen kantelen maar enkele behoorlijke kansen werden om zeep geholpen. Tot overmaat van ramp werd er zelfs aan de andere kant gescoord. Neede pompte de bal met een verre vrije trap het doelgebied in, Ramon Nijbroek wist één inzet nog te keren maar de rebound bleek te machtig. Door de nederlaag blijft Rekken onder Hoeve staan door een minder doelsaldo.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.