Rekken pakt draad weer op in Vragender

Na de verliespartij van vorige week heeft Sportclub Rekken de jacht op het kampioenschap weer hervat met een overwinning. In Vragender werd laagvlieger KSV, dat op de laatste speeldag opnieuw de tegenstander is, met 0-3 verslagen. Timo Buunk, Merijn Roos en Waldo Rhebergen waren trefzeker.

Vanaf de eerste seconde werd duidelijk dat de koploper het spel moest gaan maken. Veel moeite hadden de Rekkenaren hier niet mee, hoewel het in de eindpass lange tijd aan precisie ontbrak. Hierdoor werd het op het oog een slordige openingsfase, maar toch had Rekken wel controle over de wedstrijd. Na ruim 35 minuten was het Timo Buunk die de verlossende 0-1 binnenschoot, door attent te reageren bij een rebound. Nog voor rust maakte Merijn Roos van dichtbij de 0-2 waardoor de buit al zo goed als binnen leek.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. De gastheren creëerden helemaal niets meer en waren amper op de helft van Rekken te vinden terwijl er aan de andere kant rustig drie à vier goals hadden kunnen vallen. Uiteindelijk werd er in het tweede bedrijf slechts één keer gescoord, en dat was gelijk het hoogtepunt van de middag. Waldo Rhebergen schoot van een behoorlijke afstand een vrije trap schitterend in de kruising. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Rekken een voorsprong van drie punten op Erix, terwijl Neede na puntverlies tegen Haaksbergen op vijf punten staat.

Gerelateerde berichten