Rekken verliest in weinig enerverende topper van Neede

Na een reeks overwinningen weet Sportclub Rekken weer wat verliezen is. Net als tegen VV Haaksbergen werd er gespeeld op de Bijenkamp, waar Neede met 1-2 te sterk was. Het Rekkense doelpunt kwam op naam van Waldo Rhebergen. Zijn rake vrije trap was één van de spaarzame hoogtepunten.

Rekken begon met enkele wijzigingen aan de wedstrijd, zo keerde Merijn Roos terug in de basis na enkele weken van absentie en begon ook Thies Diepenmaat weer in de basis na blessureleed. De eerste helft ging vanaf minuut één eigenlijk gelijk op. Beide ploegen hadden de intentie om te voetballen, maar doelpogingen waren er nauwelijks. Toch werd er eenmaal gescoord. Rekken kreeg een voorzet niet goed weg waarna een aanvaller van Neede van dichtbij ongedekt kon binnenwerken. Hierna kreeg de ‘thuisploeg’ één echte mogelijkheid op de gelijkmaker maar het schot van Waldo Rhebergen was houdbaar voor de doelman.

Direct na rust liet Rekken zien dat het meer in huis had dan de eerste helft deed vermoeden. Na een mooie actie van Rick Nijland kopte Merijn Roos de bal binnen. Althans, dat dacht heel Rekken. Volgens de scheids was de bal niet over de lijn geweest waardoor de stand onveranderd bleef. Waldo nam de rebound nog prachtig op de slof maar vond opnieuw de doelman. Hierna ging de Rekkense storm ietwat liggen en kreeg Neede weer wat adem. Uiteindelijk vonden de gasten zelfs een tweede treffer. Na Rekkens balverlies op eigen helft rondden de bezoekers fraai af. Waldo deed hier nog een schepje bovenop door een vrije trap prachtig in de bovenhoek te krullen. Daarna besloot Rekken om wat opportunistischer te gaan spelen in de zoektocht naar de gelijkmaker maar het mocht niet baten. Lichtpuntje van de middag was de rentree van Bram Helmers die na maandenlange absentie en tegenslagen een prima invalbeurt afleverde in het hart van de defensie. Ook willen we FC Eibergen opnieuw bedanken voor het beschikbaar stellen van hun complex.

 

Gerelateerde berichten