Rekken maakt het onnodig spannend in Lochuizen

Na enkele weken zonder wedstrijd heeft Sportclub Rekken de draad weer opgepakt. Op bezoek in Lochuizen, waar het super sunday was, werd met 2-3 gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Joey Vos, Waldo Rhebergen en Rick Nijland. Doelman Ramon Nijbroek blonk in de slotfase uit door een strafschop te stoppen.

Rekken begon met enkele wijzigingen aan de wedstrijd. Thies Diepenmaat en Merijn Roos ontbraken wegens blessureleed, waardoor Kevin Stokkers in het hart van de defensie begon en Timo Buunk de spitspositie bekleedde. Verder begon trainer Arno Knapen met een elftal dat aanvallender ingesteld was dan voorheen. Rekken was vanaf de aftrap de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede mogelijkheden. Uiteindelijk viel er slechts één doelpunt in de eerste helft. De gelegenheidsdoelman van Lochuizen, die tot dan toe de ploeg op de been had gehouden, verkeek zich op een schot van Joey Vos en zag de bal tergend langzaam onder zich door hobbelen.

Vlak na rust kreeg Rekken een vrije trap op zo’n 18 meter van het doel. Waldo Rhebergen nam plaats achter de bal en verdubbelde de marge. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld, maar toen Mike Kerkemeijer per ongeluk een voorzet  in eigen goal werkte was de spanning volledig terug. Toen Rick Nijland iets later zijn basisplaats bekroonde met zijn eerste competitietreffer leek de wedstrijd alsnog binnen, maar opnieuw kwamen de gastheren terug in de wedstrijd. In minuut 91 leek het helemaal mis te gaan toen de scheidsrechter een penalty toekende aan Lochuizen. Ramon Nijbroek stopte deze echter en zo ging en de drie punten alsnog mee terug naar Rekken.

Hierna begon Lochuizen sterk aan de derde helft. Het was goed te zien dat de ploeg hier al een tijdje op had getraind, maar ook Rekken en de meegereisde supporters hielden zich goed staande. Van achteruit de kantine zorgden de Rekkenaren voor een stevige organisatie waarmee ze later een overtalsituatie creëerden. Smet op de middag was het vervroegde vertrek van cultheld ‘Tank Jan’, die zichtbaar moeite had met het hoge tempo. Door een volkszanger, het rad van fortuin en een gratis krat bier vanuit VV Lochuizen was het een geslaagde super sunday. Namens Sportclub Rekken willen we Lochuizen bedankt voor de gastvrijheid!