Pupil van de week: Marijn Winters

Zondag 30 oktober  SP.Rekken – Twenthe Goor  Aanvang 14:00 uur , Balsponsor: Grand Cafe De Klok >>>  Hij is een sympathieke, vrolijke en spontane jongen. Hij houdt heel veel van sport!  Deze sportman in hart en nieren heeft als zijn favoriete sporten turnen en vooral voetbal. Voetbal kan je overal spelen vindt hij als je maar een bal hebt. Daarom, als hij van huis gaat neemt hij altijd een bal mee. Die past precies in zijn rugzak en daarom kun je hem overal fietsend met een rugzak tegenkomen op zoek naar kinderen die ook willen voetballen. Deze jongeman wil later profvoetballer worden, is inmiddels 11 jaar en zijn naam is Marijn Winters.  Zondag komt vv Twenthe uit Goor naar Rekken. Deze club werd in 1927 door een aantal Katholieke notabelen opgericht en is dus al 95 jaar oud. In het verleden hebben ze al eens een lange periode eerste klasse gespeeld, maar ze zijn nu inmiddels weer afgezakt naar de vierde klasse, waar Rekken ook speelt. Tegenwoordig is het een club waar iedereen lid van kan worden en waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Marijn mag bij deze wedstrijd pupil van de week zijn. Samen met zijn ouders Wilco Winters en Karin van der Waarde en zijn broertje Florian woont hij aan de Panovenweg. Bij hen in huis wonen ook twee katten, Tijger en Claus. De paarden Sensi en Saartje lopen buiten in de wei. Saartje is de moeder van Sensi. Saartje wordt volgend jaar oma want Sensi krijgt dan een veulentje. Ook de pony Dirkje hoort bij de familie. Dirkje is de grasmaaier die er voor zorgt dat het gras om het huis netjes kort blijft.

Ook horen twee honden bij de familie. De Rottweiler Dushi past op het huis. Het andere hondje is een vuilnisbakje en heet Moortje. Moortje wil altijd graag overal mee naar toe. Het liefst zit ze dan in de bakfiets. Als de familie voetbal gaat kijken in Rekken en de fiets pakt mag Moortje altijd mee om de wedstrijd te gaan bekijken.  Marijn is leerling op IKC de Berkel. Hij zit in groep 8 bij de juffen Ellen en Marije en meester Roel. Marijn vindt het een leuke school waar je goed kunt leren en het altijd gezellig is. In de pauze en na schooltijd  wordt ook veel op het schoolplein gevoetbald.

Over wat Marijn later wil worden heeft hij ook al goed nagedacht. Om te beginnen gaat hij er alles aan doen om een goede voetballer te worden die ergens een profcontract kan verdienen. Inmiddels zit hij ook op de popmuziek school in Eibergen op gitaarles. Dat bevalt heel goed en misschien wil hij in de muziek wel verder. En als dat allemaal niet lukt is er nog een derde optie: Marijn houdt erg van dieren en zou daarom ook wel graag dierenarts willen worden.

Marijn houdt erg van bewegen. Als het zomers mooi weer is gaat hij wel eens met zijn vader mountainbiken. Daarnaast zit Marijn elke vrijdagavond op gym bij GAREO. Al drie keer achter elkaar heeft hij in zijn leeftijdgroep de verenigingswedstrijd gewonnen, die om het jaar gehouden wordt.

Marijn is al bijna vijf jaar lid van Sportclub Rekken. Hij speelt nu in de JO13 als middenvelder. Dit team is heel succesvol en ze boeken mooie uitslagen. Marijn vindt het belangrijk dat voetbal een teamsport is wat je prima met je vrienden kunt doen. Hij leert erg veel van zijn trainer Ties Diepenmaat en het team heeft tijdens de wedstrijden veel steun van de leiders Nick van der Luyt en Ton Driessen.  Ook is bij Rekken alles prima geregeld. Met heel veel plezier denkt hij terug aan het jeugdtoernooi in de Belgische badplaats Oostende. Tijdens de Pinksterdagen hebben hij met zijn team hieraan deelgenomen. De deelnemende teams kwamen uit allerlei landen zoals Frankrijk, Duitsland, België en Nederland. Het werd een mooi toernooi omdat de ploegen aardig tegen elkaar opgewassen waren en er ook meer weerstand was dan Rekken in Nederland gewend was. Wat ook heel mooi was dat veel ouders meegereisd zijn naar het toernooi. Ze hebben in de buurt overnacht en bij de wedstrijden waren ze aanwezig om de meisjes en jongens uit Rekken aan te moedigen.

Volgens Marijn is Waldo de beste speler van Rekken maar hij vindt Merijn ook goed. Virgil van Dijk vind hij de beste speler van Nederland en Twente is zijn favoriete club. Laatst is hij nog met zijn broertje naar de wedstrijd Twente – PSV geweest (2-1). Ze waren uitgenodigd door Thijs van Leeuwen, profvoetballer bij FC Twente. Eerst zijn ze nog naar een wedstrijd van Twente onder 21 op het sportcomplex in Hengelo geweest. Thijs maakte 3 goals. Na de wedstrijd Twente – PSV mochten ze op de foto met  Michel Vlap, Daan Rots en natuurlijk Thijs van Leeuwen.

Zondag gaat het gebeuren! Marijn mag pupil van de week zijn. Hij heeft zich goed voorbereid en is al vaak wezen kijken wanneer zijn vrienden pupil van de week waren. Hij weet precies wat hij moet doen! Het belangrijkste is de keeper van vv Twenthe verslaan. Hij heeft al een plan gemaakt hoe hij dat gaat doen. Hij heeft al zijn vrienden en familie en iedereen die hij kent  uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Rekken hopen dat Marijn een fijne middag zal hebben. En dat Rekken een goede wedstrijd gaat spelen en op het eind van de ontmoeting de winnende cijfers voor Rekken op het scorebord staan.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.