Rekken eindigt seizoen met overwinning en eindigt op een vijfde plaats  

Sportclub Rekken heeft het seizoen met een overwinning weten af te sluiten. Een 2-4 zege uit bij Diepenheim zorgde ervoor dat Rekken over Eibergen heenging op de ranglijst, waardoor er beslag werd gelegd op plek 5. Merijn Roos verzorgde alle vier de goals en kwam daarmee op een totaal aantal van 30 doelpunten!

 De uitwedstrijd in Diepenheim leek slechts een verplicht nummertje te worden, maar niets was minder waar want bij winst van Rekken en puntenverlies bij Eibergen zou Rekken over de buren heengaan op de ranglijst. Toch was het Diepenheim met de eerste grootste kans van de wedstrijd: één op één schoot hun spits op de lat door goed uitkomen van Dylan Bijlsma die zijn laatste wedstrijd keepte voor Rekken. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Merijn Roos kreeg de bal voor zijn linker en hij benutte zijn eerste kans van de wedstrijd wel. Rekken begon beter in de wedstrijd te komen en liet met vlagen zien goed uit de voeten te kunnen op het kunstgras van Diepenheim. Na een halfuur kopte Merijn een scherpe corner van Waldo Rhebergen binnen waarmee hij de marge verdubbelde.
In de rust werd Jasper Stein in het veld gebracht, ook hij zal komend seizoen stoppen en speelde zijn laatste helft voor Rekken. Na rust begon Rekken minder te voetballen. Er werd slordig balverlies geleden, en Diepenheim strafte dit meteen af door de aansluitingstreffer te maken. Lange tijd bleef het veldspel op en neer golven en was het spel onrustig. Tot er door de goed fluitende leidsman een penalty aan Rekken werd toegekend na hands van Diepenheim. Merijn Roos faalde niet vanaf 11 meter waardoor zijn hattrick al compleet was. Het veldspel werd vervolgens niet beter waardoor de wedstrijd nog steeds slordig oogde. Toch was het opnieuw Merijn die het net wist te vinden om zo de stand op 1-4 te zetten. Dit leek voldoende voor Rekken om de wedstrijd uit te voetballen en zo ook de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Vlak voor het einde deed Diepenheim toch nog wat terug: een schot bedoeld als voorzet waaide binnen en zo werd de eindstand bepaald op 2-4.
De zege in Colin Stokkers zijn laatste wedstrijd in combinatie met puntverlies van Eibergen tegen Delden leveren Rekken een knappe 5e plaats op in de vierde klasse B. Dit werd na afloop nog even gevierd bij Rotering. Een korte speech van Colin, een optreden van Bert Voortman en een paar heerlijke schnitzels zorgden voor een uitstekende afsluiting van het seizoen.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.