Pupillen worden groot: Sjoerd Weernink

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !  >>  Op 15 april 2007 kwam Glanerbrug een competitiewedstrijd spelen op het Asterloo. Sjoerd Weernink was die dag de gelukkige. Hij mocht bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. Sjoerd kan zich weinig meer herinneren van deze zondag. Of hij gescoord heeft bij de keeper van Glanerbrug en ook de uitslag weet hij niet meer. Als hij goed nadenkt meent hij dat Rekken de wedstrijd verloor. Wat hij nog wel weet is dat hij na de wedstrijd een cadeau kreeg. Het was een soort doos met dvd’s. Hierop stonden de hoogtepunten van voetballers uit het Nederlands elftal van die jaren.

Net als bij de meeste voetballetjes begon voor Sjoerd het voetballeven in de F jeugd. Vervolgens heeft hij alle jeugdteams tot en met de A doorlopen. Meestal speelde hij rechts centraal in de verdediging of in de spits. Toen hij 17 was kwam hij bij de selectie. Afgelopen seizoen is hij gestopt bij de selectie en overgestapt naar het zaterdagteam Rekken 2. Hier werd hij weer herenigd met David Schagen en Rick Onstein, jongens waar hij in de jeugd vaak mee samenspeelde. Sjoerd wilde graag op zondag werken. Daarom was de oprichting van het zaterdagteam een welkome oplossing.

Het is wel een klein smetje dat hij met zijn team  vaak tweede in de competitie is geworden. Hij heeft nog nooit de kampioensvlag uit mogen steken. Maar Sjoerd heeft ook heel veel mooie dingen bij Rekken meegemaakt. Zoals de zomertoernooien in het Drentse Valthermond. Bijna alle junioren die daar zijn geweest hebben daar een mooie herinnering aan. Ook doet Sjoerd nog andere dingen bij Rekken dan alleen voetballen. Hij heeft heel wat jaren gefunctioneerd als jeugdtrainer bij de F en de D jeugd. Dit staat door studie en werk nu op een laag pitje. Wel springt hij nog wel eens bij op donderdag door een training van de JO17 over te nemen.

Inmiddels is Sjoerd 21 jaar en woont nog thuis bij zijn ouders in Eibergen. In Enschede op het Saxion volgt hij de opleiding Vastgoed en Makelaardij.Bij Albert Heijn in Eibergen is hij ooit begonnen als vakkenvuller. Daar kreeg hij een opleiding parttime teamleider aangeboden. Die kans heeft Sjoerd naast zijn studie gegrepen. Nu werkt hij op zondag en nog wat uren door de week, gemiddeld 25 uur bij dit mooie bedrijf.

Plannen voor de toekomst zijn er ook. Sjoerd wil nog lang bij Sportclub Rekken betrokken blijven. Hij hoopt dat hij na zijn studie een baan in de makelaardij kan vinden. Maar niets is zeker. Dingen kunnen soms snel veranderen waardoor alles weer anders kan worden. Wel hoopt hij dat hij een baan in de buurt kan vinden en een huis te kopen. En dan is hij van plan daar te gaan wonen met zijn vriendin Bregje, waar hij al heel wat jaren een relatie mee heeft.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.