Pupillen worden groot: Niels te Deeseke

In de herfst van 2006, om precies te zijn op 29 oktober kwam Phenix voetballen tegen Sportclub Rekken. De 10 jarige Niels te Deeseke mocht bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. Niels kan het zich nog goed herinneren. Hij vond het een spannende dag. Hij weet nog heel goed dat het hem lukte om te scoren bij de keeper van Phenix. Als beloning kreeg hij een high-five van deze sympathieke doelman. De voetbalcarrière van Niels begon bij de jongste jeugd en stopte voorlopig bij de B jeugd. Niels wilde graag op zaterdag werken en dat paste niet bij de  wedstrijdtijden.

Een paar jaar geleden heeft Rick Schepers een praatje met Niels gemaakt en hem overgehaald om weer te gaan voetballen. Rick zei: er is meer dan alleen werken. Niels voetbalt nu, meestal als rechtsback, met veel plezier in Rekken 3. Wat hij vooral leuk vind is dat het een team is waar alle leeftijdgroepen vertegenwoordigd zijn. Samen met Rick hoort Niels bij de jongsten van het elftal. Het is een gezellig team waar ook veel aandacht wordt besteed aan de derde helft. Niels kan daar van genieten. Niels heeft mooie herinneringen aan spelers waar hij mee in de jeugd samenspeelde zoals Daan, Jorg, Teun, Laurens, Maikel, Thomas en Jari.

Er zijn veel mooie dingen gebeurd in de tijd dat Niels voetbalt bij Rekken. Het mooiste moment was afgelopen herfst. Een teamuitje op een mooie  zaterdagavond. Het begon met een spelletjesavond op de deel bij Harm Koerselman. Het eindigde in Haarlo op de PZF Party. Het werd in alle opzichten een zeer geslaagd feest. Op zondagochtend daarna moest er echter gevoetbald worden op het Asterloo tegen Longa. Door de zware zaterdagavond ging het voetbal niet helemaal volgens planning. Rekken kon geen bal fatsoenlijk overspelen en de mannen van Longa liepen de Rekkenaren aan alle kanten voorbij. De uitslag was dramatisch. Longa won met 13-0. Het was een dik verdiende overwinning, maar de mannen van Rekken 3 ondergingen alles met een glimlach.

Niels heeft geen vrijwilligersfunctie bij Sportclub Rekken. Maar als er iets gebeuren moet wil hij zijn handen zeker wel uit de mouwen steken. Wel zit hij in de feestcommissie van Rekkens Volksfeest. Hij helpt bij het verzorgen van de inrichting van het feestterrein en staat tijdens het feest meerdere avonden in de feesttent om te helpen met het heffen van de entree.

Niels is inmiddels 23 jaar en woont nog thuis bij zijn ouders. Hij werkt in de bouw. Inmiddels heeft hij achtereenvolgens de opleidingen basis timmerman MBO 2, allround timmerman MBO 3 en uitvoerder MBO 4 afgerond. Zijn werkgever is aannemersbedrijf  Rob Spikker in Eibergen.

Niels heeft mooie plannen voor de toekomst. Hij weet dat een grote voetbal carrière er niet in zal zitten. Maar het potje voetballen op zondag en daarna gezellig wat drinken met het elftal vind hij het mooiste wat er is. Door nog een tijdje ervaring op te doen hoopt hij een nog betere vakman te worden. Hij zou mooi zijn dat hij door kan groeien tot voorman. En dat hij dan een heel bouwwerk van A tot Z  mag maken. En een andere grote wens voor de toekomst is als de kans zich voordoet een woning met een schuur kopen in het buitengebied van Rekken.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.