Rekken pakt periode

VV Haaksbergen 1 – SP Rekken 1 >>  Op zondag 8 december kreeg SP Rekken voor het eerst de kans op het grijpen van de eerste periode. Er moest gewonnen worden bij VV Haaksbergen en hoewel de thuisploeg een stuk lager stond waakte Rekken voor onderschatting. Rekken moest noodgedwongen een aantal wijzigingen doorvoeren en hoewel sinterklaas alweer huiswaarts is gekeerd was er toch een man met een grote baard aanwezig: Tom Griesen verving de zieke Dylan Bijlsma op goal. Daarnaast speelde Dennis Schepers op het middenveld door een blessure van Tom Tankink. Tot slot bezette Thies Diepenmaat de spitspositie omdat Merijn Roos niet volledig fit was. Topscorer Roos zat wel op de bank.

Haaksbergen begon fel aan de wedstrijd en dit leverde in het eerste kwartier ook een aantal mogelijkheden op. Geen van deze kansen werd omgezet in een doelpunt en toen aan de andere kant Joey Vos een schot in de korte hoek plaatste was het ineens 0-1. Daarna kreeg Rekken wat meer grip op de wedstrijd en door hoger druk te zetten kwam Haaksbergen zichtbaar in de problemen. Dit goede druk zetten leverde ook direct de 0-2 op: Thijs Tankink joeg door op de centrale verdediger, pakte de bal af en wist direct af te ronden. In het restant van de eerste helft kreeg Rekken nog enkele kansen met schoten van afstand en ook de thuisploeg werd via hun buitenspelers nog een aantal keer gevaarlijk maar doelpunten leverde dit niet op.

Na de rust werd direct  Merijn Roos gebracht in de hoop de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien. Dit gebeurde echter niet. Een kwartier na rust maakte VV Haaksbergen de aansluitingstreffer via een bekeken boogbal. Niet veel later viel de gelijkmaker ook: een voorzet van links werd vanaf een meter of 10 binnengelopen. Het hing in de lucht dat Haaksbergen door zou drukken maar dat liep iets anders. Thijs Tankink werd nagetrapt zonder dat de bal in de buurt was en zo kwam de thuisploeg met een man minder te staan. Hierna bleven beide ploegen op zoek naar de overwinning en uiteindelijk trok Rekken aan het langste eind: Joey Vos werd de diepte in gestuurd maar de doelman van Haaksbergen was eerder bij de bal. De keeper probeerde de bal direct weg te schieten maar Joey blokkeerde de bal en deze belandde rechtstreeks in het doel: 2-3. Dit was ook direct de eindstand en zo sleept Rekken de periodetitel binnen.