Overdinkel-Rekken

Zondag 18 november nam het vlaggenschip van Rekken het op tegen Overdinkel. Rekken begon met de volgende opstelling:

 1. Dylan Bijlsma
  2. Marc Blaauboer
  3. Bram Helmers
  4. Kevin Stokkers ©
  5. Tom Bannink
  6. Damas Damen
  7. Koen Konniger
  8. Thijs Tankink
  9. Jasper Stein
  10. Thies Diepenmaat
  11. Merijn Roos

  12. Timo Buunk
  13. Joey Vos
  14. Sjoerd Weernink
  15. Tom Griessen

Na 3 punten te hebben gepakt bij Sportlust op 12 november, zat er goede hoop in het team om ook deze dag 3 punten mee naar huis te nemen. Dylan Bijlsma was erop gebrand om vandaag de nul te houden, en dat bleek meteen door twee keer een schot van de pupil van de week van Overdinkel tegen te houden. Rekken begon sterk aan de wedstrijd waarbij de duels gewonnen werden en de druk er goed opzat. Overdinkel wist zich hier niet echt goede raad mee waardoor Rekken er vaak voetballend uitkwam. Alhoewel Rekken hierdoor de bovenliggende partij was, mondde het spel in weinig doelkansen uit en was het Overdinkel die de grootste kansen kreeg in de eerste helft door snel countervoetbal. Gelukkig beschikt Rekken over een goede keeper en een goed werkende verdediging die Rekken in de eerste helft op de been hielden.

In de 2de helft waren de teams gelijkwaardiger, de bal rolde en vloog snel van doel naar doel zonder wederom echt gevaarlijk te zijn. Kleine kans op kleine kans volgde totdat de linksbuiten van Overdinkel door slecht verdedigend werk weggestuurd kon worden via een steekpass. Eenmaal het strafschop gebied aangekomen liep de linksbuiten zomaar tegen een inkomend been van een verdediger van Rekken op. Ondanks dat deze linksbuiten erover kon springen, bedacht hij zich geen moment en liet zich vallen. Penalty. Deze penalty maakte van de 0 een 1 op het scorebord, waardoor Rekken tegen een achterstand aan keek halverwege de 2de helft. Hierdoor ging Rekken meer risico nemen waardoor het leek of de gelijkmaker in de lucht hing, maar niks was minder waar. Een steekpass van Overdinkel zorgde ervoor dat een aanvaller uit kon halen op het doel van Rekken. Nadat Dylan in eerste instantie de bal tegen kon houden, was het in tweede instantie een aanvaller van Overdinkel die tegen werd gehouden en neerviel op de grond. De scheids bedacht zich geen moment en gaf de tweede penalty van deze middag. Ook deze werd goed ingeschoten. Rekken probeerde nog wel maar het mocht niet meer baten.Eindstand 2-0. Hard werk van Rekken was niet genoeg op deze middag. Volgende week tegen Tubanters krijgt Rekken weer een kans om te laten zien wat het waard is.

 

Gerelateerde berichten