Bekervoetbal SP.Rekken

9-9-2018:  SP Rekken 1 – SP Neede 1   1-4
Op zondag 9 september trad Rekken aan voor de tweede officiële wedstrijd van dit seizoen. Onder leiding van nieuwe hoofdtrainer Edwin van Eerten begon Rekken aan deze bekerwedstrijd tegen SP Neede in de volgende opstelling.

 1. Dennis Schepers
 2. Tom Bannink
 3. Bram Helmers
 4. Kevin Stokkers
 5. Mike Kerkemeijer
 6. Thijs Tankink
 7. Joey Vos
 8. Koen Konniger
 9. Thies Diepenmaat
 10. Timo Buunk
 11. Merijn Roos
 12. Damas Damen
 13. Roy Leusink
 14. Jasper Stein
 15. Dylan Bijlsma

 

Rekken kende een redelijke start op deze mooie zondag. Het was duidelijk te zien dat de ploeg een verzorgd spel op de mat wilde leggen. Dit leidde dan ook tot een aantal hele grote kansen in de eerste helft. De toeschouwers zagen maar liefst 3 (!) kopballen van slechts enkele meters afstand recht op de keeper worden gekopt. Ook Merijn en Thies misten een grote schietkans. SP Neede daarentegen kreeg vroeg in de eerste helft een penalty. Deze werd gegeven nadat een corner werd uitverdedigd en kwam als een verassing voor beide partijen. Neede schoot de bal echter wel binnen en zette de 0-1 op het scorebord. Rekken kon zichzelf het wel aanrekenen dat ook de 0-2 en 0-3 al in de eerste helft werden gemaakt door Neede. De 0-2 viel nadat er kinderlijk werd verdedigd bij een vrije trap van de mannen in het zwart en de 0-3 ontstond nadat een speler van Neede op de Rekkense goalie af kon lopen na een persoonlijke fout van een Rekkense verdediger. Een klein drama op deze mooie zondag. Gelukkig wist Merijn de 1-3 nog wel te maken voor het rustsignaal, 3 doelpunten voor Neede was namelijk erg geflatteerd.

Na het doelpunt van Merijn was er weer vertrouwen in een goede afloop in de Rekkense koppies. Als het maar snel wist te scoren, dan zou dit nog weleens een interessante middag kunnen worden. Het bleek er allemaal niet uit te willen komen in de tweede helft. Rekken oogde ongeïnspireerd en wist niet meer in de duels te komen. In balbezit werd de bal eenvoudig ingeleverd. Nadat lange tijd niets gebeurde in deze helft, was het uiteindelijk nog Neede dat de 1-4 op het scorebord zette. Rekken heeft iets om over na te denken deze week. Volgende week mag het nog 1x spelen voordat de competitie begint. Het zal dan alles op alles moeten zetten om met een goed gevoel aan de competitie te kunnen beginnen. Komt u allen kijken op zondag 16 september 14:00 uur in Meddo!

 

2-9-2018:   HSC ’21 2 – SP Rekken 1    3-1
Zondag 2 september trad SP Rekken aan voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2018/2019. Onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer genaamd Edwin van Eerten gaat Rekken er dit seizoen weer een mooi jaar van maken. Maar liefst 5 spelers vanuit de JO19 zijn aangesloten bij de selectie dit jaar. Ook Marc Blaauboer is dit jaar weer van de partij bij Rekken 1. Rekken wist vorige week in een oefenwedstrijd gelijk te spelen tegen FC Aramea. Na een uitstekende eerste helft had Rekken daar toch de winst weggegeven in de tweede helft. Vandaag moest de focus beter zijn om met opgeheven hoofd het veld te verlaten. Het tweede elftal van HSC ’21 was namelijk de tegenstander van deze bekerwedstrijd. HSC 2 speelt in competitieverband hoofdklasse A voor reserve elftallen. Een erg sterke tegenstander dus, op deze mooie zondagmiddag.

Rekken startte met een aantal nieuwe gezichten in de basis. Hieronder volgt de opstelling.

 1. Dylan Bijlsma
 2. Marc Blaauboer
 3. Bram Helmers
 4. Kevin Stokkers
 5. Tom Bannink
 6. Thijs Tankink
 7. Damas Damen
 8. Roy Leusink
 9. Thies Diepenmaat
 10. Timo Buunk
 11. Joey Vos
 12. Merijn Roos
 13. Mike Kerkemeijer
 14. Robin Wegdam
 15. Dennis Schepers

 

De opdracht van Rekkense kant was duidelijk: goed georganiseerd staan, veel druk op de bal wanneer deze op eigen helft is en 90 minuten goed concentreren. Al snel werd duidelijk waarom dit zo belangrijk was. HSC liet zien dat het beschikte over 11 balvaardige spelers. Het balletje geen makkelijk rond bij de ploeg uit Haaksbergen. Dit in combinatie met de diepgang van enkele spelers zorgde ervoor dat het HSC was dat de toon zette. Met veel balbezit wist het ervoor te zorgen dat Rekken in aanvallend opzicht niets te vertellen had. Rekken verdedigde daarentegen goed, en wist het aantal kansen tegen daardoor beperkt te houden. Bij vlagen liet het zelfs zien dat het ook alleraardigst kon voetballen. Tot kansen leidde dit echter nog niet. Het was HSC dat via de linkerkant het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Met 1-0 op het scorebord was het tijd voor een bakje thee.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet zoveel. Het was echter wel tijd voor Rekken om zich nu ook eens in het strafschopgebied van HSC te melden. Helaas gebeurde dit nadat HSC de 2-0 had binnengeschoten. Een prachtige steekbal van Thies Diepenmaat kwam terecht bij Damas Damen die zo de zestien binnen kon dribbelen. Hij werd echter neergehaald en na een paar seconden bedenktijd besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Kevin Stokkers nam het initiatief om de penalty op te zetten en schoot deze zonder twijfel binnen. 2-1. Niet veel later was het echter HSC dat eventjes opschakelde. De 3-1 stond dan ook niet veel later in de boeken. Rekken wist via enkele goede uitbraken nog wel een kansje te forceren, maar tot scoren kwam het niet meer. HSC was de ploeg die de laatste 20 minuten van de wedstrijd van zich liet horen. Kansen werden er gecreëerd, maar uitstekend keeperswerk van Dylan Bijlsma en goed verdedigend werk van de Rekkense defensie zorgde ervoor dat HSC niet verder uitliep. Ondanks de 3-1 nederlaag kon Rekken met trots weer in de auto stappen. HSC was duidelijk de betere ploeg vandaag, maar het spel dat Rekken liet zien is veelbelovend voor de 4e klasse B waarin het dit seizoen aantreedt.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.