Pupil van de week: Daan Eiting

Sportclub Rekken speelt zondag al weer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017. VIOS Beltrum komt dan naar het Asterloo. De 12-jarige Daan Eiting mag bij deze belangrijke wedstrijd de pupil van de week zijn.

Daan woont aan de Zuid Rekkenseweg op een mooie boerderij met zijn ouders Coriene en Guiseppe en zusje Mirte. Luna is de naam van hun lieve hond en de drie katten luisteren naar de namen Floortje, Jip en Pip.

Daan zit op OBS de Berkel in groep 8. Het is een fijne en goede school en Daan heeft er veel geleerd. Ook zijn vrienden Jesse, Kayle, Bart, Stef, Krieke, Bryan en Thom zitten bij hem in de klas. Na de zomer gaat Daan naar het Assink in Eibergen. Deze school lijkt hem erg leuk en hij denkt dat hij daar nog veel meer kan leren.

Daan heeft zijn toekomt al aardig uitgestippeld. Hij wil later boer worden. En hij is niet de enige in zijn klas. Ook Jelle, Thom en Youri willen later wat in de agrarische sector gaan doen. Daan wil net als zijn vader en opa koeienboer worden. Thuis hebben ze 110 melkkoeien met het nodige jongvee en kalveren. Ook is er een stier aanwezig op het bedrijf. Ongeveer de helft van de koeien word met een robot gemolken. De andere helft word twee keer per dag in de melkstal gemolken. Als het even kan is Daan ook regelmatig in de melkstal te vinden. Als het moet kan hij zich al aardig alleen redden met melken. Ook samen met opa de boxen schoonmaken vind hij leuk werk. En hij vind het altijd een mooi gezicht als de koeien naar buiten gaan.  De familie Eiting zijn echte veeliefhebbers. Enkele jaren geleden hadden ze een koe die meer dan 100.000 liter melk heeft gegeven. Daarvoor is ze gehuldigd en ze kreeg een mooie krans om haar nek. Ook zijn ze elk jaar present met een aantal van hun mooiste koeien op de regionale fokveedag in Eibergen. Hier worden de beste koeien uitgezocht van de regio. De hele familie is daarbij betrokken. Voordat de dieren naar deze show gaan moeten ze eerst goed worden gewassen en geborsteld. Ook de staarten moeten worden gewassen en de poep moet er uit weet Daan. En op de dag zelf is Daan druk met de verzorging van hun topkoeien. Papa Guiseppe en opa Bennie showen de koeien in de ring en Daan volgt kritisch de verrichtingen.

Sinds januari 2016 voetbalt Daan bij Sportclub Rekken. Eerst zat hij bij GAREO op gym maar toen er bijna geen jongens meer op zaten is hij overgestapt naar volleybal.  Daar was hij op een gegeven moment opnieuw de enige jongen. Dat vond hij niet leuk en daarom is hij toen overgestapt naar voetbal. En dat was een heel goede keus. Daan is nu de keeper van het E1 zevental. Daan is de oudste van het team maar dat vind hij helemaal niet erg want iedereen gaat goed met elkaar om en samen hebben ze veel plezier. En het voetbal gaat ook best goed. Dat komt ook door trainer Thijs Tankink die de ploeg veel nieuwe en nuttige dingen leert. En Eric Diepenmaat is hun leider die er voor zorgt dat alles goed geregeld word. Volgend jaar hoopt Daan op een hoger plan te keepen. Doelman van de D1 zou mooi zijn. Bij Rekken is alles prima geregeld en Daan heeft het er goed naar zijn zin. Alleen meer kunstgras zou mooi zijn. Daan zijn wens is naast het kleine veldje  een groot veld met kunstgras.

Daan vind Jorg de beste speler van Rekken. Enes Unal is de beste speler in de Nederlandse competitie en Manuel Neuer is de beste speler van de wereld. Bayern München is de mooiste ploeg van onze aardbol.

Daan is supporter van FC Twente. Vorige week is hij met zijn ouders en zusje op de open training in de Grolsch Veste geweest. Dat was een heel mooie belevenis. Hij scoorde een handtekening van zijn favoriete speler Enes Unal. En hij mocht achtereenvolgens op de foto met Nick Marsman, Stefan Thesker, Kamohelo Mokotjo en Bersant Celina. Ook zijn ze in de fanshop geweest. Daar heeft hij van zijn ouders een Twente shirtje en sokken gekregen waar hij erg blij mee is.

Zondag is het dus zover. Rekken speelt tegen VIOS en dat is altijd een beladen streekderby. De belangen zijn dit keer heel groot want Rekken moet winnen anders gaat het misschien nog degraderen. Ook voor de familie Eiting is het een bijzondere wedstrijd want ze komen oorspronkelijk uit Beltrum.  Het komt dan wel heel mooi uit dat Daan bij deze wedstrijd de pupil van de week mag zijn. Wij van Rekken wensen Daan en zijn familie en iedereen die naar de wedstrijd komt kijken een fijne middag toe en nu maar hopen dat de punten op het Asterloo blijven.

 

Gerelateerde berichten