Pupil van de week: Ruben Schepers

Na de succesvolle thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Vorden speelt Sportclub Rekken dit weekend alweer een thuiswedstrijd op “het Asterloo”. Erix uit Lievelde is dan de tegenstander. Als het  Rekken lukt de derde achtereenvolgende wedstrijd te winnen hebben ze de Lieveldenaren ingehaald op de competitieladder. De 9-jarige Ruben Schepers mag bij deze belangrijke wedstrijd de pupil van de week zijn. Om kwart over èèn moet Ruben zich melden. Hij word dan opgevangen door de leider van het eerste elftal en mag dan het shirtje, het broekje en de kousen die horen bij de pupil van de week aandoen. Hij ziet er daarna net zo mooi uit als de spelers van het beste elftal van Rekken, het eerste. Als hij daarna zijn eigen trainingspak heeft aangedaan mag hij met de spelers mee naar buiten en meedoen met de warming-up. Ook mag hij helpen met het inschieten van keeper Jorg Antvelink. Als dat allemaal klaar is mag Ruben weer mee naar de kleedkamer. De trainer verteld dan aan de team hoe er gespeeld moet worden en Ruben mag meeluisteren. Als de scheidsrechter op de deur klopt en komt zeggen dat de wedstrijd gaat beginnen gaat iedereen naar buiten. Samen met de scheidsrechter mag Ruben dan als eerste het veld op en mag de wedstrijdbal dragen. Daarna komen de spelers van Erix en Rekken. Aangekomen bij de middenstip mag Ruben helpen bij de toss. En daarna komt voor Ruben iets heel belangrijkst. Hij mag proberen een doelpunt te maken bij de keeper van Erix. Als hem dat gaat lukken zal er ongetwijfeld door het publiek hard worden geklapt en misschien gaan ze wel heel hard juichen.

Ruben woont in Rekken aan de Bonenkamp. Zijn ouders heten Linda en Adri en Ramon is zijn broer. Ook Boet de trouwe hond woont bij hen in huis. Boet is een Staffortshire Bull Terrier. Boet is heel waaks en als het moet kan hij goed op het huis passen. Boet is net als Ruben 9 jaar oud. ’s Morgens geeft Ruben hem altijd een boterham en ook de brokjes worden door Ruben aan Boet gevoerd. Boet en Ruben knuffelen heel vaak met elkaar en volgens Ruben is Boet heel erg lief.

Net als zijn vrienden Koen, Leon en Wout zit Ruben op “OBS de Berkel”. Volgens Ruben is het wel een fijne school. Alles word er altijd goed uitgelegd. Geschiedenis en rekenen zijn de favoriete vakken van Ruben. Hij zit in groep 6 bij juf Heidi. Wat hij later wil worden weet Ruben nog niet.

Ruben komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader en ook zijn oom Henk spelen nog steeds bij de veteranen.  Ook zijn broer Ramon speelt in de jeugd van Rekken. En ook zijn neven Rick en Dennis zijn fanatieke Rekken voetballers. Toen Ruben 6 jaar was is hij ook lid geworden van Sportclub Rekken. Na eerst de F teams doorlopen te hebben speelt hij nu in de E1 als mid-mid. Thijs Tankink is zijn trainer en Eric Diepenmaat is de vaste leider. Hij kan heel goed opschieten met trainer en leider maar volgens Ruben mag de trainer soms wel wat strenger zijn. Ruben vind dat alles leuk en goed geregeld is bij Sportclub Rekken maar de wedstrijden die hij mag spelen vind hij het allermooiste van het voetbal.

Ruben vind de Portugees Cristiano Ronaldo de beste speler en Real Madrid de mooiste club van de wereld. Volgens Ruben is Marijn Roos de beste speler van Sportclub Rekken. De familie Schepers staan bekend als trouwe supporters van de Graafschap. Waarschijnlijk daarom vind Ruben Graafschapspeler Elvio van Overbeek de mooiste speler van Nederland. Elvio is een jonge aanvaller die meestal rechtsbuiten speelt in het team van de Doetinchemers. Net als de rest van de familie is Ruben supporter van de Graafschap.

Zondag is het al zover. De pupil van de week Ruben Schepers heeft er heel veel zin in. Hij hoopt dat het een goede wedstrijd zal worden en dat Rekken zal winnen. En wij van Rekken hopen dat het een mooie middag zal zijn. Dat het een spannende en sportieve wedstrijd zal worden. En dat Ruben, zijn familie en iedereen die hij uitgenodigd heeft een mooie middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.