Pupil van de week: Iris Rotering

Komende zondag 6 november speelt Rekken op “het Asterloo” haar competitiewedstrijd tegen Zelhem. De 12 jarige Iris Rotering mag dan pupil van de week zijn. Iris woont aan de Oldenkotseweg in het laatste huis voor de grens met Duitsland. Evelien en Jozef zijn haar ouders. Niels is haar grote broer. Haar zusje heet Lynn en Jens is haar broertje. De familie Rotering heeft een café, restaurant, een winkel en een kapsalon op Oldenkotte.

Dwars door het dorpje Oldenkotte loopt de grens. De grensbewoners hebben onderling heel veel contact. En de Duitse en Nederlandse kinderen spelen vaak met elkaar. Iris vind het leuk dat aan de Duitse kant veel kleinere kinderen zijn. In totaal zijn er ongeveer 20 kinderen op Oldenkotte. Op Oldenkotte is geen school. Daarom worden de Duitse kinderen met een busje naar school gebracht in een ander dorp. De Nederlandse kinderen gaan meest in Rekken op school.

Iris zit inmiddels een paar maanden in Eibergen op het “Assink lyceum” aan de Rekkenseweg in klas 1V2. Dat is anders gezegd eerste jaar HAVO – VWO. Elke morgen om kwart over 7 stapt Iris op haar fiets. Alle kinderen die vorig jaar bij haar in de klas op “OBS de Berkel” zaten fietsen samen naar Eibergen. De eerste plek waar iedereen zich verzameld is op het marktje aan de Lindevoort. Wie tussen Rekken en Eibergen woont sluit onderweg aan. Alle 15 kinderen uit Rekken komen dan tegelijk aan bij hun school in Eibergen.

Duits, Frans en lichamelijke opvoeding vind Iris de leukste vakken. Ook beeldvorming vind ze interessant. Het is mooi dat er elke week 3 lesuren beeldvorming (tekenen, schilderen, creativiteit) op het programma staan. Engels vind ze ook wel een leuk vak maar dat komt meer omdat ze de leraar, die op Jochem Myjer lijkt erg leuk vind.

Iris heeft heel veel vriendinnen. Uit Rekken zijn dat Lynn en Marlynn. Hoewel ze nog maar pas op het Assink zit heeft ze daar al heel veel vriendinnen gemaakt. Hun namen zijn Mandy, Mette, Merle, Mies, Puck, Larou, Finn, Fleur, Esmee en Anneli.

Sinds ruim 2 jaar voetbalt Iris bij Sportclub Rekken. Eigenlijk is dat niet helemaal waar omdat ze in haar F-pupillentijd ook al een tijdje lid van Sportclub Rekken was. Maar Iris wilde toen ook wel eens andere dingen uitproberen. Ze ging op een dansschool en op gym ging ze kijken hoe ver ze kon komen op turntoestellen zoals balk, brug en mat. Ook grondgymnastiek beoefende ze. Na een tijdje kwam ze er achter dat voetballen toch leuker was en daarom speelt ze nu met veel plezier in het team JO13-2GD. Hoewel het voetballen niet altijd even goed gaat hebben Iris en haar teamgenoten Teun, Bryan, Wout, Gijs, Anne, Aniek, Manon, Femke en Lynn heel veel plezier met elkaar. Ook kan Iris goed overweg met haar leiders en trainers Sanne, Sem, Koen en Robin. Volgens Iris is Rekken een fijne club waar alles goed geregeld is. Ze zou het wel mooi vinden als er nog een kleedkamer voor de meisjes bij zou kunnen komen.  Op woensdagavond is het wel heel erg druk in de kleedkamer van de meiden.

Iris vind Sem Meddeler de beste speelster van Rekken. Arjen Robben is haar meest favoriete Nederlandse speler en Lionel Messi is de beste voetballer van de wereld. In Nederland zijn FC Twente en in het buitenland FC Barcelona de meest aansprekende clubs volgens Iris.

Zondag is het zover. Sportclub Rekken speelt tegen Zelhem en Iris hoopt dat het een mooie en spannende wedstrijd zal gaan worden. En dat de 3 punten in Rekken blijven. En wij van Rekken hopen ook dat het een fijne en sportieve wedstrijd gaat worden en dat Iris en haar familie en alle mensen die ze uitgenodigd heeft om te komen kijken een mooie middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.