Pupil van de week: Jelmer Lubbers

Wanneer zondag Vosseveld uit Winterswijk komt voetballen tegen Sportclub Rekken mag de 11 jarige Jelmer Lubbers pupil van de week zijn. Jelmer is een druk bezette en actieve jongen. Naast school en andere verplichtingen gaat er veel tijd in zijn hobby’s zitten. Hij is een enthousiaste trompetspeler, een fanatieke survival atleet en voetballer bij het E1 team van Rekken. Als je hem vraagt wat van dit alles hij het leukste vind kiest hij voor voetbal. Jelmer is dan ook blij dat hij zondag eens goed kan bekijken hoe het er bij het eerste aan toe gaat wanneer hij de pupil van de week mag zijn.

De vader van Jelmer heet Arnold en zijn moeder Kim. Lucas is zijn broer en Marlin zijn zus. En Reamon is zijn kleine broertje. De familie woont aan de Zwilbroekseweg 23 in Eibergen en runt daar een bedrijf dat Lubbers snijheesters heet. Dit is een onderneming met verschillende soorten planten waarvan de takken geoogst worden. Deze takken gaan naar de veiling waar ze verkocht worden. Ze worden oa. gebruikt bij het maken van boeketten bij bloemisten. Net als zijn hele familie helpt ook Jelmer bij het oogsten. Daarnaast werkt zijn vader als ZZP-er en zijn moeder als medisch secretaresse.

Jelmer gaat in Eibergen op het Simmelink naar school. Zijn school heet “IKC de Schakel”. Met nog 25 andere kinderen zit hij in groep 7. Zijn favoriete vakken zijn gym, spelling en rekenen. Ilse heet zijn juf en Maaike is de stagiaire. “IKC de Schakel” is volgens Jelmer een fijne school waar je veel interessante dingen kunt leren.

Op zijn school in Eibergen heeft Jelmer een aantal fijne vrienden. Hun namen zijn Dani, Rick, Joep en Gijs. Ook in Rekken heeft hij genoeg vrienden. Ze zijn allemaal bij het voetbal en heten Thom, Kayle, Krieke, Ruben en Koen. Ook op de survival in Beltrum heeft hij 2 grote kameraden. Jelle en Guus.

Zoals gemeld is Jelmer zijn favoriete muziekinstrument de trompet. Thuis oefent hij bijna elke dag.  Elke week op woensdag krijgt hij trompetles van Henny Hoenink, die aan de Panovenweg woont. Van deze ervaren oudere muzikant leert hij de kneepjes van het spelen op dit populaire instrument. Aan het eind van dit jaar hoopt Jelmer te slagen voor het A examen. Daarna mag hij meespelen in het grote orkest van Crescendo, samen met papa, mama, Lucas en straks ook Merlin.

Bijna elke zondag is de familie Lubbers druk met de survivalsport. Marlin, Lucas, Jelmer en papa Arnold zijn actief in deze steeds populairder wordende sport. Als er geen wedstrijden zijn gaat het richting Beltrum waar getraind wordt. Jelmer is er trots op dat zijn vader èèn van zijn trainers is evenals de Nederlands kampioen Dinant Huurneman uit Meddo. Als je met survivallen begint kan je achtereenvolgens niveau brons, zilver en goud halen. Brons heeft Jelmer al en in het najaar hoopt hij zilver te halen. Hij moet dan bepaalde hindernissen onder de knie hebben en een kilometer hardlopen in de tijd van 4 minuten en 50 seconden. Jelmer heeft al heel wat medailles in de wacht gesleept. Hij was actief op survivalruns in Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

Jelmer voetbalt met heel veel plezier bij Rekken in het E1 team als linksvoor. Het is een leuk team en de trainer Nick van de Luyt maakt iedereen beter. Ook met zijn leider Ties Diepenmaat kan hij goed opschieten. Het leukste bij voetbal is dat je lekker hard met een bal kunt schieten en dat je af en toe en trucje mag bedenken en uitvoeren. Sportclub Rekken is een fijne club waar alles goed geregeld is. Het zou mooi zijn als er nog een tribune gebouwd zou worden aan de kant van de dug-outs. Er moeten dan wel wat bomen weg maar dat moet kunnen. Er zullen er genoeg blijven staan.

Over zijn toekomst heeft Jelmer al goed nagedacht. Hij gaat er alles aandoen om een bekende profvoetballer te worden. Eerst instromen op eredivisieniveau en daarna naar het hoogste Europese niveau is zijn droom. En als dat niet lukt wil hij graag beroepsmuzikant worden. Hij hoopt dan als trompettist te slagen bij een groot orkest.

Zondag is het dan zo ver. Jelmer mag pupil van de week zijn bij Rekken. Wij van Sportclub Rekken wensen Jelmer, zijn familie, zijn vrienden en iedereen die hij heeft uitgenodigd om te komen kijken een fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

131 Thoughts to “Pupil van de week: Jelmer Lubbers”

Leave a Comment