Pupil van de week: Jesse Holkenborg

De pupil die zondag pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Ruurlo mag zijn heeft  al een grote prijzenkast bij elkaar gevoetbald. Het begon allemaal op een kaboutervoetbal toernooi in Haaksbergen waar hij zijn eerste medaille won. Toen hij met zijn F team tweede in de competitie werd hield hij er een mooie minibeker aan over. Maar verreweg de meeste prijzen heeft hij binnengehaald bij de strijd om de penaltybokaal. De wisselbeker is inmiddels al definitief in zijn bezit. Hij heeft nu 5 keer meegedaan en liefst 4 keer kwam hij als winnaar uit de bus. Als je nog maar 10 jaar bent en al 4 jaar penaltykampioen van Rekken bent dan heb je veelbelovende kwaliteiten. Jesse Holkenborg is de naam van deze topschutter en zoals gezegd zondag pupil van de week bij Sportclub Rekken-Ruurlo.

Jesse woont met zijn ouders Moniek en Walter en zijn zus Merel en broer Joep aan de Kalverlaan. Ook Bowie, de 2 jarige hond woont bij de familie in huis en slaapt het liefst in de gang. Bowie is een Bobtail en heel lief, speels en grappig. Jesse speelt vaak verstoppetje met hem in het bos. Ook lekker rennen in de tuin vind Bowie leuk. Jesse en Bowie voetballen ook vaak met elkaar. Daarvoor gebruiken ze een kapotte bal omdat hele ballen door Bowie kapot gebeten worden.

Jesse zit op OBS de Berkel in groep 7 en heeft het daar helemaal naar zijn zin. De klas telt 19 kinderen en iedereen gaat goed met elkaar om. Eigenlijk zijn het allemaal vrienden en vriendinnen van elkaar. Jesse gaat het meest om met de jongens Thom, Bart, Kayle, Krieke, Daan, Youri, Jelle, Brain en Stef en de meisjes Lotte, Lynn en Anne.

Jesse is een echte voetballiefhebber. Toen hij 5 jaar was is hij al lid van Sportclub Rekken geworden. Alle teams heeft hij doorlopen. De volgorde was F2, F1, E1 en nu D1. Op bijna alle posities in een team heeft hij al gespeeld waarbij de spitspositie zijn voorkeur heeft. Maar zijn kundige trainers van nu van het D elftal hebben hem op de positie mid-mid geposeerd. Ze denken dat hij daar het beste past en dan ook nog belangrijk voor het hele team kan zijn. Toch zou Jesse ook wel in de spits willen spelen want dan krijg je veel kansen. En doelpunten maken vind Jesse het leukste van voetbal.

Voor later heeft Jesse een grote droom. Hij hoopt een vaste en belangrijke speler van het eerste te worden. En hij hoopt dat zijn broer Joep dan ook in het eerste elftal zal voetballen. Joep als centraal verdediger en Jesse als mid-mid. Dat zou een ideaal koppel zijn!

Jesse vind het geweldig dat de club nu ook een mooi kunstgrasveldje heeft. Dat betekend dat Rekken ook in de winter door kan trainen en er toernooitjes op gespeeld kunnen worden. Maar hij hoopt niet dat hij er altijd op moet spelen. Voetbal moet je spelen op gewoon natuurgras, dat is nog altijd het mooiste.

Jesse komt heel vaak kijken als het eerste speelt. Wouter Rexwinkel wijst hij aan als de beste speler van Rekken. Arjen Robben vind hij de beste van Nederland en Lionel Messi is de beste speler van de wereld. Barcelona is voor Jesse favoriet in het buitenland en de hele familie Holkenborg is supporter van Ajax. Toen pas nog Ajax in de laatste minuut van Feijenoord verloor en werd uitgeschakeld voor de beker vond Jesse dat helemaal niet leuk. En de andere dag op school werd hij ook nog een beetje geplaagd door zijn vrienden. Een paar klasgenoten zijn fan van Feijenoord en de meesten van FC. Twente.

Zondag is het eindelijk zo ver. Jesse mag pupil van de week bij Sportclub Rekken zijn. En daar heeft hij heel veel zin in. Hij hoopt dat de doelpoging die hij mag doen zal uitmonden in een mooie goal zoals je van een penaltykampioen mag verwachten. Wij van Rekken hopen dat Jesse en zijn familie en al zijn vrienden en iedereen die komt een onvergetelijke middag zullen beleven.

 

Gerelateerde berichten

4 Thoughts to “Pupil van de week: Jesse Holkenborg”

 1. … [Trackback]

  […] There you will find 23661 additional Info to that Topic: sprekken.nl/2015/11/05/pupil-van-de-week-jesse-holkenborg/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: sprekken.nl/2015/11/05/pupil-van-de-week-jesse-holkenborg/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2015/11/05/pupil-van-de-week-jesse-holkenborg/ […]

 4. frits.koeslag@hetnet.nl

  Met Jesse als pupil van de week ,zal het eerste elftal er alles aan doen om een goed resultaat te boeken tegen Ruurlo

Leave a Comment