DE WEDSTRIJD VAN HENK, een onvergetelijke avond

(Van onze verslaggever: Wim Giesbers)

Het is dinsdagmiddag 6 oktober 4 uur. Een touringcar draait “het Asterloo” op. In de kleedkamers hijsen spelers van het 5de elftal en leden van het jeugdkader zich in wedstrijdkleding. Spelersvrouwen en andere genodigden verzamelen zich in de kantine. Daarna stapt het goed gehumeurde gezelschap in de bus en koerst richting Almelo. Henk Schepers pakt de microfoon en vertelt dat hij uitgedaagd is door Sanne en nog een paar leden van het jeugdkader. Henk stopt binnenkort als jeugdvoorzitter en men vond dat hij daarom wel eens iets mocht organiseren voor het kader. Henk heeft al een lange voetbalcarrière achter de rug. Scouts van het betaalde voetbal hebben zijn talenten jammer genoeg nooit ontdekt. Toch bleef de wens overeind om ooit in een echt stadion te spelen. En met dat gegeven is Henk aan de slag gegaan.

De wens van Henk was om een keertje te mogen spelen in een mooi stadion en op kunstgras. Omdat het stadion van Heracles pas is omgebouwd tot een schitterende voetbaltempel en er het beste kunstgras van Nederland ligt moest dat het worden. Henk liet Dennis een uitgebreide mail schrijven waarbij alle denkbare argumenten uit de kast werden gehaald. Heracles moest worden overtuigd dat Rekken een onderlinge wedstrijd moest spelen op kunstgras in het vernieuwde station van Heracles. De reactie van Heracles was direct positief en naar overleg met de directie kwam 6 weken geleden de definitieve toestemming.

”Rekken was welkom in het stadion van Heracles in Almelo”

Aangekomen bij het stadion werden we ontvangen door de spontane Raymond Alfons, supporterscoördinator bij Heracles. Voordat de kleedkamers werden opgezocht moesten we eerst nog een groot doek opruimen wat op de grasmat lag. De teams werden gemixt en daarna kon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Ludy Koldeweij beginnen. Het werd een spannende en sportieve wedstrijd waar de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Een bijzondere belevenis was het moment dat de lichtmasten werden ontstoken en er een zee van licht over het veld daalde.

”In Almelo werd het licht voor Sportclub Rekken aangestoken!!!”

Na de wedstrijd werden de douches uitgeprobeerd en daarna was het tijd voor de rondleiding. Onder leiding van Raymond werden kantine, kantoor, fan-shop, recreatieruimte, kleding en materiaalruimte, kleedkamer tweede elftal en de kleedkamer van het eerste team bekeken. Tot slot ging het naar de tribune en persruimte waarvandaan een schitterend zicht in het stadion en op het veld was .

Om half 11 was het feest in Almelo voorbij en ging het weer richting Rekken waar bijna iedereen met een drankje in de kantine deze bijzondere dag afsloot. Hulde aan Heracles Almelo voor de gastvrije ontvangst, dat we in hun stadion een wedstrijd mochten spelen en de geweldige begeleiding onder leiding van onze gids Raymond Alfons. En natuurlijk in het bijzonder dank aan Henk Schepers die het allemaal heeft bedacht en voor elkaar heeft gekregen en alle deelnemers een onvergetelijke ervaring heeft bezorgd.

(PS. Heb jij nog foto’s van deze avond? Stuur de foto’s dan naar website@sprekken.nl)

Gerelateerde berichten

Leave a Comment