Wout, Kayle en Jesse, Rekkense penalty specialisten

Zondag 4 oktober, al wekenlang naar toegeleefd door de Rekkense pupillen. De jaarlijkse strijd om de PENALTY-bokaal. Doel is om de grote penalty-cup te bemachtigen. Daarvoor moet je wel eerst de strijd met alle andere pupillen winnen. In drie categorieën werd er gestreden om die felbegeerde beker.

De spits werd afgebeten door de F-pupillen. Vanaf 7 meter mochten Michelle, Ninthe, Gijs, Wout, Mart, Leon, Jens, Boaz, Stan en Jesse aanleggen, op keepers Mart Loman en Daan Scholte van Mast. Er werd flink gescoord en er zaten een paar fraaie strafschoppen tussen. Elke speler nam 5 penalty’s en de meeste troffen het doel. Wout wist alle 5 de penalty’s te raken. Michelle scoorde 4 maal. Leon, Mart, Gijs, Boaz en Jesse hadden allemaal 3 penalty’s benut. Zij moesten met zijn vijven in een extra ronde uitmaken wie er met de derde prijs vandoor zou gaan. Boaz bleek het koelst in deze spannende serie en eindigde als derde in de F-categorie. Michelle kreeg de beker behoorden bij de tweede plaats en winnaar bij de F werd Wout.
Hierna was het de beurt aan de E-tjes. De winnaar moest komen uit Jelmer, Thom, Kayle, Teun, Krieke, Youri, Lynn, Nick, Koen, Anne, Aniek en Ruben
Schitterende reddingen van de keepers. Prachtige penalty’s. Vreugde en teleurstelling. Deze serie had alles. Roy te Veldhuis (Rekken 4) en Bart Postma kwamen de inmiddels vermoeide Mart en Daan versterken. Na de eerste ronde was duidelijk dat Kayle de winnaar was met 4 raak geschoten strafschoppen. Daarachter kwamen vier jongens met 3 goals. Zij moesten in een extra ronde de tweede en derde plek verdelen. Jelmer, Thom, Krieke en Ruben namen het tegen elkaar op. Allemaal nog drie penalty’s en allemaal alle drie raak. Er werd verder gestreden volgens het Knock-out systeem. Wie miste viel af. Thom en Ruben vielen af en na nog een paar penalty’s genomen te hebben werd Jelmer tweede en Krieke derde.
De D-tjes hadden lang moeten wachten, maar nu waren zij dan aan de beurt. Bram, Renso, Jarno, Niels, Celeste, Mika, Skip, Ramon, Bart, Jelle, Marlynn, Jesse en Milan waren aan elkaar gewaagd. Inmiddels werd het keepersteam geformeerd door Roy, Bart en Marco (keeper van het vijfde) De keepers hadden regelmatig het nakijken op de harde, strakke of juist goed geplaatste schoten. Na de eerste ronde was er nog niks bekend. Bram, Niels, Milan en Skip moesten uitmaken wie er beslag zou gaan leggen op de derde plaats. In de eerste ronde hadden ze allemaal 3 keer gescoord. Tijdens deze ronde van 3 penalty’s lukte alleen Skip dat nog een keer, zodat hij derde werd.
Ramon en Jesse hadden tijdens de eerste ronde allebei 4 keer het doel getroffen. Zij moesten onderling uitmaken wie er eerste zou worden. Met 2 uit 3 werd Jesse winnaar bij de D-pupillen.

In de grande finale namen Wout (F), Kayle (E) en Jesse (D) het nu tegen elkaar op. Alle drie namen ze 5 penalty’s. Bart en Marco waren de keepers. Kayle wist 2 keer het doel te raken en werd derde. Wout wist drie keer het net te vinden en werd daarmee tweede. Jesse haalde, net als vorig jaar, een 100% score. Hij maakte ze alle vijf. De penalty-koning van Sportclub Rekken werd Jesse. Na alle penalty’s kon er nog wat gedronken worden. De wedstrijd van het eerste kon bekeken worden. Zo bleef het nog lang gezellig op Het Asterloo.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment