Pupil van de week: Mika te Vruchte

Op zondag 10 mei speelt Sportclub Rekken alweer zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2014-2015. De Winterswijkse buurtschapclub Vosseveld komt dan naar “het Asterloo”. De 11 jarige Mika te Vruchte mag bij deze wedstrijd pupil van de week zijn.

Mika woont aan de Woerden samen met zijn ouders Miriam en Richard en zijn broer Noah. De familie heeft 2 konijnen die luisteren naar de namen Zorro en Hunter. Beiden zijn mannetjes en het zijn dwerghangoor konijntjes.  Zorro is zwart-wit van kleur en Hunter is grijs en het zijn 2 lieve beestjes. Ze wonen in een mooi groot hok van liefst 3 verdiepingen welke door papa  Richard in elkaar is getimmerd.

Mika is een bescheiden, vriendelijke, aardige en blije jongen die best wel weet wat hij wil en kan. Zijn toekomst heeft hij al een beetje uitgestippeld. Op school werkt hij daar hard aan. Hij zit op “OBS de Berkel” in groep 7 bij de juffen Kim en Rianne. Hij gaat best wel graag naar school omdat de Berkelschool een heel fijne en gezellige school is. Rekenen en spelling vind hij de mooiste vakken. Mika wil later iets met auto’s gaan doen. Het verkopen van auto’s lijkt hem wel wat. Het komt dan goed uit dat hij goed kan rekenen en hij denkt dat hij ook wel een goede handelaar kan worden. Het automerk Audi heeft zijn voorkeur maar dat komt misschien ook wel omdat ze thuis ook een Audi hebben.

Mika heeft 4 goede vrienden.  Hun namen zijn Jelle, Thom, Ramon en Skip. In hun vrije tijd voetballen de jongens erg veel met elkaar en ze zijn allemaal lid van Sportclub Rekken. Mika heeft ook nog een andere opmerkelijke hobby. Net als Skip is hij in het bezit van een drone. Regelmatig laat hij het apparaatje vliegen boven de Woerden en maakt dan filmpjes die hij daarna op You Tube zet. Zo kunnen ook de buren zien hoe de Woerden er van boven uitziet.  Aan de Ruskesslatweg bij het huis van Skip laten de vrienden beiden tegelijk hun drone rondvliegen en ook dan worden er mooie fimpjes gemaakt.

Mika speelt inmiddels  al weer meer dan 4 jaar bij Sportclub Rekken. Hij is ooit bij de Fjes begonnen en speelt nu in de E1. Hij  is de snelle en handige rechtsvoor die ook nog regelmatig scoort of anderen goals laat maken. De E1 is een fijn team met leuke en kundige trainers en leiders. Hun namen zijn Marc, Mark, Wouter en Maikel. Mika mag heel graag voetballen en vind bij Rekken eigenlijk alles mooi. Het allermooiste is scoren en de wedstrijd winnen. Bij Sportclub Rekken is alles prima geregeld. De ballen, de velden en de kleedkamers zijn goed voor elkaar.

Mika vind het helemaal geweldig dat Rekken de eerste prijs heeft gewonnen bij de Klaas-Jan Huntelaar foundation en er nu een Pannaveldje komt. Dat betekend dat het voetbal altijd door kan gaan behalve als er sneeuw ligt. Mika hoopt dat de kooi deze zomer nog word aangelegd. Dan kan er komende winter op dit kunstgrasveldje gespeeld worden en kan het voetbal bijna altijd doorgaan.

Mika vind Nick van der Luyt de beste speler van Rekken. Arjen Robben is zijn favoriete speler van Nederland en Cristiano Ronaldo is de grootste voetballer van de wereld die ook nog eens speelt bij de beste club van de wereld, Real Madrid.  Als je vraagt naar de favoriete Nederlandse club weet Mika dat  niet zo goed en eigenlijk vind hij dat ook niet zo belangrijk. Uiteindelijk na even nadenken valt zijn keuze op Ajax.

Zondag is het dan zover. Na een weekje vakantie van school mag Mika pupil van de week bij Rekken zijn. Hij heeft er heel veel zin in en hoopt dat de doelpoging die hij mag doen zal lukken. En wij van Sportclub Rekken hopen op een mooie wedstrijd en wensen Mika, zijn familie en alle anderen die zijn gekomen een fijne middag toe.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment