Rekken – Erix  4-1

Op 8 maart kwam Erix op bezoek. De uitwedstrijd eindigde voor de winterstop in een teleurstellend gelijkspel. Zaak dus om dat vandaag even recht te zetten. Niet in de laatste plaats omdat we verleden week hadden verloren van MEC. Er waren een aantal afwezigen bij Rekken. Zo zat Merijn Roos na een geslaagde operatie nog even in de lappenmand en was Daan Jongerling een aantal talenten aan het scouten in Zweden. Overigens had ik hier nog niet vermeld dat Coen Groot Kormelink waarschijnlijk niet meer in de gelederen terugkeert. Groot Kormelink kampt met een hardnekkige peesblessure waarvan het herstel onnoemelijk lang gaat duren. Erg zonde, want we hebben die jongen er natuurlijk graag bij.

Het is niet anders. Coach Bruins zag zich genoodzaakt wat pionnetjes te verschuiven en zo verhuisde Bjorn Barts van de rechterflank naar links en stond Marc Blaauboer rechtsbuiten in plaats van –back. Ritchie Klein Gebbink keerde terug in de basis en belandde op de vrijgekomen plaats van Blaauboer. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat beide teams last hadden van het hobbelige veld. Het tempo lag vrij laag en er werd weinig druk uitgeoefend op de laatste linies.

Na een halfuur werd de ban gebroken. Nick van der Luyt was vandaag gebrand op een goede prestatie en liet dat nog eens blijken door de openingstreffer koelbloedig voor zijn rekening te nemen. Kort hierop vergrootte aanvoerder Wouter Rexwinkel de marge en zo gingen we bij rust met een gerust hart de kleedkamers in.

Coach Frank Bruins haalde nog eens aan dat we de wedstrijd eigenlijk allang in het slot hadden moeten gooien en daar had hij verdorie een punt. Gezien de kansenverhouding hadden we inderdaad al met veel meer doelpunten verschil voor kunnen staan. In de tweede helft kon je erop wachten: Erix ging vol voor een aansluitingstreffer en die kwam er ook na een vlijmscherpe counter. Het besef dat het wel erg knullig zou zijn als we vandaag niet zouden winnen, drong langzaam tot ons Rekkenaren door.

Bruins had intussen twee ervaren krachten vervangen door de jonge gebroeders Nijhof en na wat positiewisselingen leek dit jeugdig elan zijn draai prima te vinden. Balvirtuoos Bjorn Barts vond het op een gegeven wel welletjes en legde de bal, na een prima actie op de linkerflank, panklaar op het hoofd van Van der Luyt, 3-1!

In de slotfase werd Barts ook nog eens onreglementair gevloerd door de Erix-doelman en dus kon de prima leidende scheidsrechter niet anders dan een pingel toekennen. Ook die werd doeltreffend binnen geschoten door Van der Luyt die vandaag met links, rechts en met de kop scoorde, 4-1.

Volgende week moeten we naar KSV in Vragender. Tot dan!

Opstelling:

Mellink; Klein Gebbink (Jari Nijhof), M. Grooters, K. Stokkers, M. Stokkers; Nijland, Rexwinkel, Rhebergen (Jelle Nijhof); Blaauboer, Van der Luyt, Barts.
Niet in actie:  Grooters, Antvelink.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment