Speurtocht Jeugd

Zaterdag 31 januari 2015, nadat iedereen zich rond 19.00 uur had verzameld in de kantine, konden de teams met hulp van een paar leiders worden gemaakt. Na een kleine uitleg en veiligheidsregeltjes konden de groepjes om de 5 minuten vertrekken, elke groep werd naar de start geleidt deze begaf achter de tennisbaan. Van hieruit moest men de pijlborden volgen,  onderweg had men nog een aantal vragen te beantwoorden. Na zo’n klein uur kwam de eerste groep terug omdat dit jaar gekozen is om niet om snelste tijd te gaan kwamen alle groepen telkens na 5 minuten binnen. In de kantine moesten de kinderen nog even dobbelen, van de groep uitgaande van 5 personen werden de ogen bij elkaar opgeteld. Daarna moest er nog even per groep 30 seconden naar 15 voorwerpen gekeken worden waarna er een theedoek over heen ging en werd er gekeken hoeveel voorwerpen er geraden werden (hoge score’s)  Ondertussen werden de broodjes knakworst en ranja uitgedeeld. Tot slot moesten de leiders nog een ballon opblazen kijken wie van de leiders de grootste ballon kon maken zonder dat ie knapte. Met de nodige tactiek en aanmoedigingen van de kinderen ging men de strijd aan al gauw knalde er een aantal kapot  uiteindelijk won Sjoerd deze wedstrijd. Ondertussen werden de punten van de verschillende activiteiten bij elkaar opgeteld. Dit jaar heeft de groep van Wouter met daarin Ninthe –Michelle – Jerre – Ramon gewonnen. Klokslag 21.00 uur konden we de geslaagde speurtocht afsluiten, dank zeggend richting leiders Nick-Thijs-Sjoerd-Mart-Wouter en aan Erik Diepenmaat en Kantine beheer Gerrit Hengeveld.

Namens organisatie Gerald Vos, Wim Giesbers

Gerelateerde berichten

Leave a Comment