Pupil van de week: Teun Krooshof

Komende zondag 22 februari speelt Sportclub Rekken eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd in 2015. Marienveld komt naar het “Asterloo” en zal ongetwijfeld een zeer gemotiveerde thuisploeg treffen. De laatste wedstrijd tegen TRIAS (winst met 5-1) was op 7 december van vorig jaar. Dat is welgeteld 10 weken geleden! Geen wonder dat de mannen van Frank Bruins staan te popelen om weer de wei in te mogen voor een echte competitiewedstrijd. Wie ook staat te popelen en er heel veel zin in heeft is de 11-jarige pupil van de week Teun Krooshof.

Teun is een vriendelijke, vrolijke en blije jongen met altijd een glimlach op zijn gezicht. Hij is opgewekt maar soms ook een  beetje verlegen. Maar hij is ook moedig en een doorzetter die als het moet van aanpakken weet. En hij heeft een grote heldendaad verricht!!!  Jullie moeten nu wel even doorlezen want verderop in dit verhaal lezen jullie wat hij heeft gepresteerd.

Teun zijn ouders heten Wilbert en Esther. Zijn broertje is Krieke en Suze is zijn zusje. De moeder van Teun woont aan de Bonenkamp en zijn vader aan de Rekkenseweg. Overigens zijn Wilbert en Esther best wel vaak bij elkaar en doen ze heel veel dingen samen met de kinderen. Teun vind het allemaal wel goed zo en vind dat hij heel lieve ouders heeft. Bij beiden wonen Teun, Krieke en Suze ongeveer een helft van de week.  Je kan dus zeggen dat de kinderen Krooshof 2 huizen hebben en dat heeft ook zo zijn voordelen. Want als je het bij elkaar optelt heeft de familie best veel dieren. Bij mama wonen de hamster Blacky en ongeveer 30 wandelende takken die wonen in een groot plastic aquarium.  Bij papa woont de hond Senna die ook op het huis past. Deze kindervriend is heel grappig en kan allerlei kunstjes.  Op commando gaat hij mooi zitten, pootje geven, liggen en rollen en dat allemaal voor 1 brokje. Ook hebben ze een lief konijn die geen naam heeft. Verder zijn er 7 kippen en een haan die voor de eieren zorgen en in de wei loopt nog een shetland pony die het gras opeet. Ook zijn er nog 3 goudvissen in een kom.

Teun zit op “OBS de Berkel” in groep 7 bij de juffen Rianne en Kim. Het is een heel fijne school en met het continu rooster ben je om half  3 al uit school en kan je ’s zomers al vroeg op de middag naar het zwembad. En als het zou lukken dat er een panna  kooi komt dan kun je altijd bijna de hele middag lekker voetballen. Later als hij klaar is met school wil hij iets met dieren gaan doen of in de natuur naar dingen op zoek gaan of er in gaan werken.

Jerre ter Avest en Lion Gijgink zijn de allerbeste vrienden van Teun. Ook Ramon en Collin rekent hij tot zijn vriendengroep.  En dan heeft hij nog een hele grote vriend waar hij vaak mee optrekt. Dat is zijn buurman Jimmy Kemink. Teun en zijn broer Krieke zijn echte natuurliefhebbers en Jimmy heeft een groen en natuuronderhoudsbedrijf.   Van hem hebben ze een wildcamera gekregen die in de buurt van de zandvang staat. Regelmatig gaat Teun kijken welke dieren er zijn geweest. Zo zag hij konijntjes, muisjes, een boomklever en zelfs een vos op het filmpje wat door  de camera was geregistreerd. En als Jimmy hulp nodig heeft klopt hij ook bij de jongens van Krooshof aan. Het is dan geweldig om mee te mogen rijden in de jeep van de buurman. Op een dag waren Teun en zijn broer bij de zandvang  toen ze zagen dat de schapen waren losgebroken. Krieke heeft snel Jimmy opgehaald. Teun zag daarna tot zijn schrik dat een schaap vast zat in de afrastering en onder stroom stond. Teun kon niet met zijn  handen bij het stroomapparaat.  Toch kreeg hij de stroom eraf door met zijn schoen het knopje uit te trappen en daarna kon hij het in paniek geraakte schaap bevrijden. Het schaap is toen zo snel als het kon naar de kudde gerend. Toen Jimmy erbij kwam vond hij dat Teun dat heel slim had aangepakt en dat hij een heldendaad had verricht.

Teun speelt evenals zijn broer Krieke in het E2 team. Teun is mid-mid en zijn broer speelt in de aanval. Partijtjes en de wedstrijden zijn het leukste en Joep, Jorg en Mart zijn prima trainers waar je niet alleen veel van kunt leren maar die ook heel aardig en grappig zijn. Voetballen bij Rekken is heel erg leuk. Maar het kan nog veel mooier worden weet Teun. Hij hoopt vurig dat het gaat lukken dat Rekken een kunstgrasveldje krijgt. Teun en alle jeugdleden van Rekken vragen of iedereen wil stemmen op Rekken. Informatie is te vinden op www.klaasjanhuntelaarfoundation.nl.

Zondag is het zo ver en is Teun pupil van de week. Hij heeft er al een tijdje naar uitgekeken en heeft er erg veel zin in. Sportclub Rekken wenst Teun, zijn familie en vrienden een heel fijne middag toe.

 

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment