Rekken – Trias 5-1

Op 7 december deed hoogvlieger FC Trias Rekken aan om tegen het vlaggenschip aan te treden. Er stond enige druk op dit duel, aangezien wijzelf niet bepaald in een flow verkeren en ook omdat Trias graag in het spoor van de koplopers blijft.

Voor de verandering stonden we dit keer eens niet binnen 5 minuten op achterstand, maar juist op voorsprong. Wouter Rexwinkel nam zijn medespelers resoluut bij de hand en wist al snel de 1-0 te maken.
Een lekkere opening dus. Trias had erg weinig te vertellen en het is de verdienste van ons organisatorisch vermogen dat we de tent dicht hielden. Aan de andere kant van het veld werd menig kans om zeep geholpen. Één van die afgeslagen kansen belandde bij de sterk spelende Patrick Nijland in de voeten en die wist door middel van een schitterende lob met links de doelman te verschalken, een dik verdiende 2-0 voorsprong bij rust!

De 3-0 viel kort na de theepauze. Nick van der Luyt had vanochtend zijn baard afgeschoren en het leek alsof er een loden last van hem af was gevallen. Frivool spel van de groenhemden eindigde met het in stelling brengen van Van der Luyt die na geklungel van de Trias-defensie vrij kon inschieten.
Trias had gewisseld in de rust. Even later bleek dat de omzettingen niet bepaald gewenst resultaat opleverden, want na 8 minuten stond één van de invallers alweer onder de douche vanwege het afstoppen van een doorgebroken speler (Rexwinkel). Rode kaart en een vrije trap voor Rekken. We hadden overigens liever gezien dat Rexwinkel de 4-0 had gemaakt en dat de wedstrijd zo in het slot werd gegooid. Nu weet je het maar nooit.

Even later aan de overkant: penalty tegen! Marc Grooters heeft deze week een afspraak bij de audicien. Coaching van medespelers werd door Grooters namelijk verkeerd verstaan. Er werd hem te kennen gegeven dat hij een man in de rug had. In plaats van ‘rug’ verstond die arme jongen echter ‘rust’ en zo kon het dan ook gebeuren dat hij een naderbij geslopen tegenstander keihard onderuit kegelde in onze zestien. De penalty ging onberispelijk tegen de touwen, 3-1.

Dat is erg jammer, want we hadden eigenlijk nog geen kans weggegeven.
Gelukkig hadden vele Rekkenaren er vandaag zin in. Van der Luyt, vandaag een jonge God vergeleken met zijn Sócrates-look van de laatste periode, liet na wederom perfect aanvalsspel de 4-1 aantekenen en toen was de Trias-koek wel op.
Onze koek echter niet, want Nijland zette Rexwinkel in de slotfase op weergaloze wijze alleen voor de keeper middels een diagonale steekpass. Dit buitenkansje is wel besteed aan onze razendsnelle aanvoerder en jawel, 5-1!

Na de laatste weken is dit natuurlijk een enorme opsteker. Daar boduren we graag op voort met het oog op de winterstop die alweer bijna voor de deur staat.
Volgende week nog één pot. Komt ons allen steunen!