Nieuwjaarsreceptie 2014

Afgelopen zondag 5 januari was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Helaas waren niet alle mensen die zich hadden opgegeven present dus het was in het begin even improviseren voor de organisatie. Niettemin werd er rond 11 uur begonnen met een geheel nieuw spel: “Hoefijzergooien”. Waar het in de afgelopen jaren gebruikelijk was om met een bal te “klootschieten” moest dat dit jaar met een hoefijzer gebeuren. Op papier leek dit een eenvoudig en makkelijk spel, helaas viel de praktijk een beetje tegen. In plaats van hoefijzer gooien werd het een soort van hoefijzer zoeken. Voetballers zijn schijnbaar alleen goed in balsporten.

Met natte schoenen werd de warmte van de kantine weer opgezocht. Hier wachtte nog een pittige vragenlijst over Rekken en haar geschiedenis waar de teams hun puntenaantal mee konden ophogen. De teams moesten historische foto’s benoemen en een aantal vragen over de bevolking van Rekken beantwoorden. Uiteindelijk bleek team “Klaver” over de meeste kennis van Rekken te beschikken en won daarom ook het spel met de bijbhorende hoofdprijs van een heerlijke Mars.

Na alle activiteiten was er de traditionele nieuwjaarsspeech van Hans Onstein en een speech van Jan Giesbers die de planning voor het komende jaar bekend maakte. Hierna was het dan eindelijk tijd om gezellig na te zitten en de plannen voor het komende jaar uit te zetten. Het werd uiteindelijk een meer dan gezellige middag en zo is het jaar voor Sportclub Rekken weer goed begonnen.

Voor degenen die na al die jaren van klootschieten, trapbal en hoefijzergooien wel eens wat anders willen moeten vooral volgend jaar de nieuwjaarsreceptie weer gaan bezoeken. Volgend jaar gaat namelijk het roer om en komen we met een volledig nieuwe invulling van de nieuwjaarsreceptie.

Groeten de organisatie

Gerelateerde berichten

Leave a Comment