MC1, Een verslag van de eerste seizoenshelft.

Een goed begin……Na de zomervakantie begonnen we met een frisse start. Bregje en Minjoe zijn over gegaan naar de dames. Nienke en Julien kwam over van de D naar ons team. Na een periode van trainingen en bekerwedstrijden kon de competitie beginnen. De eerste 3 wedstrijden werden direct gewonnen en er werd al van alles gepraat in de wandelgangen. De banden van de wagen zouden maar vast opgepompt moeten worden want het kampioenschap voor MC1 was in de maak. Wat kon er nog misgaan naar 3 van zulke wedstrijden? Het schijnt dat de geluksonderbroek van Annelin een belangrijke rol heeft gespeeld, deze had ze tijdens de eerste wedstrijden gedragen en hierin ook regelmatig gescoord. Tijdens de 4e wedstrijd had ze deze onderbroek ook wel aan maar toen zijn we bij de benen genomen door een onsportieve ploeg uit een plaatsje iets verder dan Haaksbergen, met oranje shirts, zwarte broekjes en een kunstgrasveld. We zullen verder de naam van deze vereniging niet noemen. We speelden daar niet onverdienstelijk maar de tegenstander had onreglementair een aantal speelsters opgesteld.  Daar kan een geluksonderbroek natuurlijk niet tegenop. Deze wedstrijd ging helaas verloren maar de sfeer bleef goed. De rest van de wedstrijden zijn wisselend verlopen. Een aantal gewonnen met goed voetbal, een aantal verloren met goed voetbal, een aantal gewonnen met niet zulk goed voetbal en een aantal verloren met slecht voetbal. Dat laatste is natuurlijk het meest vervelende. De opvallendste wedstrijd was misschien wel de eerste thuiswedstrijd tegen Longa’31 MC1. In de eerste helft waren we superieur, goed voetbal, veel kansen gecreëerd en de tegenstander met de rug tegen de muur. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong ( dit was te weinig op dat moment). Na de rust leken de shirts wel gewisseld, Longa voetbalde geweldig, viel aan en creëerde veel kansen. Wij stonden met de rug tegen de muur maar hadden natuurlijk die 2-0 voorsprong te verdedigen dus gaven niet op. Uiteindelijk hebben we ons kunnen weren en deze wedstrijd met 3-1 gewonnen.  Waarschijnlijk was de 2e helft een stuk minder omdat de meisjes in de smiezen kregen dat Sander Boschker er was, als toeschouwer. Longa heeft de rest van de wedstrijden bijna allemaal gewonnen dus dat zegt wel iets over hoe goed wij kunnen voetballen als we op ons best zijn.

In totaal hebben we 5 wedstrijden gewonnen en 6 verloren. We hebben geen enkele wedstrijd gelijk gespeeld. We hebben 25x gescoord en 29 doelpunten tegen gehad. We gaan ervoor om dit de 2e seizoenshelft te verbeteren.
Helaas heeft Femke al na een paar wedstrijden haar seizoen moeten beëindigen. Ze heeft te veel last van haar knie, waarvoor ze ook wel therapie heeft. Hopelijk komt ze er weer bovenop en is ze snel weer te vinden op het voetbalveld. Gelukkig gaat ze wel elke wedstrijd mee en komt ze met trainingen vaak kijken. Zoals dat hoort bij een teamsport. We hopen dat Danse en Maaike ook weer snel hersteld zijn van hun blessure.
Voor de trainingen en wedstrijden worden onze muziekboxen aangesloten en kan iedereen meegenieten van onze muziek. Sommige clubs hebben geen stopcontact in de kleedkamer, dat is wel een verbeterpuntje voor die verenigingen.
Minjoe en Bregje komen elke thuiswedstrijd nog kijken en blijven erg betrokken bij het team voor de mentale ondersteuning. Waarvoor dank.

Alle ouders bedankt voor de support en hopelijk tot ziens bij de 2e seizoenshelft!

Rekken MC1

Gerelateerde berichten

Leave a Comment