Pupil van de week: Rens ten Have

Zondag  as. 28 april kan Sportclub Rekken geschiedenis schrijven omdat het dan kampioen kan worden van de vijfde klasse KNVB. Het laag geplaatste Diepenheim komt naar “het Asterloo” en een gelijkspel is al voldoende om de kampioensvlag te hijsen. De elfjarige Rens ten Have is heel erg blij dat hij bij deze wedstrijd pupil van de week mag zijn! Rens woont ongeveer halfweg aan de weg van Rekken naar Eibergen naast het Kerkloobos samen met zijn ouders Michel en Gerdi en zijn zus Emma. Het is een fijne plek om te wonen.  Hij speelt hier vaak in het bos met zijn vrienden Tim, Jelle, Tom, Rick, Guus, Bram, Milo en Jarno.

Huisdieren zijn Dorus de 3 jarige blonde Labradorhond en 4 kippen en een haan.  2 kippen broeden nu op eieren en Rens is benieuwd hoeveel kuikens er uitkomen. Rens zit in groep 7 B op OBS “de Berkel”. Groep 7 telt totaal 11 leerlingen. Rens zit in een groep met 5 kinderen bij juf Marije Verbeek. Rens vind de juf een heel enthousiaste en aardige onderwijzeres die zich wel strak aan een schema houdt.  OBS “de Berkel” is een heel fijne school. Rens wil later zakenman worden. Verkopen van auto’s lijkt hem een leuk vak.

Rens is in zijn vrije tijd het liefst buiten. Vaak speelt hij  voetbal met zijn zus of met zijn vrienden of doet klusjes.  Binnen kijkt hij vaak op de laptop filmpjes en is hij een trouwe bezoeker van marktplaats waar hij op zoek gaat naar spelletjes. Als er eens iets heel voordelig op staat koopt hij het wel eens. Ook houd hij zijn mobiel goed in de gaten. Op hyves heeft hij meer dan 100 vrienden en als zij een berichtje sturen wil hij natuurlijk snel weten wie het gestuurd heeft en wat in staat.  Als zijn kleine nichtjes van 4 en 6 jaar komen logeren trekken ze zich vaak met z’n allen terug in de speelkamer. Rens vind het erg leuk om samen met deze kleintjes allerlei leuke dingetjes te maken of te doen.

Rens speelt in de E1 als verdediger. Hij is een rechtspoot en speelt daarom vaak rechtsachter. Soms moet hij keepen maar daar vind hij niet veel aan. Wedstrijden winnen is het aller-leukste bij voetbal. Trainen is leuk en ook nootzakelijk als je later een goede voetballer wilt worden. Twee keer per week traint zijn E1 team. Op maandag is Adrie de trainer en op woensdag krijgt hij trainen van Jorg. Marc is de leider van het team. Eigenlijk heeft Marc ook voor trainer geleerd maar in de week heeft hij geen tijd om trainen te geven. Rens vind het wel mooi dat zowel de trainers als de leider veel verstand hebben van voetbal. Rens heeft eerst op gym gezeten. Dat was wel leuk maar sinds ruim een jaar zit hij op voetbal. Dat is toch wel mooier want je speelt samen met leeftijdgenoten die je goed kent in een gezellig gemotiveerd team.

“Ik hou van Holland”  is het favoriete TV programma van Rens. Daarnaast kijkt hij graag naar voetbal. Dat is dan een  probleem zijn want zijn ouders kijken liever naar wat anders. Opa Bernard die in het achterhuis woont en heel lang bij Rekken actief heeft gevoetbald bied de oplossing. Rens kijkt  vaak samen met opa naar voetbal op TV. Zo ziet hij veel van de Nederlandse en internationale  wedstrijden en kan er ook goed over meepraten. Wie de beste speler van Rekken is weet hij niet zo goed want hij komt niet zo vaak kijken naar het eerste. Klaas Jan Huntelaar vind hij de beste speler van Nederland en de Portugees Cristiano Ronaldo is de beste speler van de wereld. Rens is fan van FC Twente en heeft bewondering voor de Duitse club FC Bayern München.

Zondag zal Rens met de wedstrijdbal onder de arm samen met de scheidsrechter als eerste het veld betreden. Daarna zal hij helpen met de toss en vervolgens gaat hij proberen na een dribbel de keeper van Diepenheim te verslaan. Rens, de pupil van de week heeft er zin in. Wij van Rekken hopen dat het een fijne en sportieve wedstrijd gaat worden en dat het na afloop groot feest zal zijn omdat Sportclub Rekken kampioen is geworden.

Gerelateerde berichten

4 Thoughts to “Pupil van de week: Rens ten Have”

 1. … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: sprekken.nl/2013/04/25/pupil-van-de-week-rens-ten-have/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: sprekken.nl/2013/04/25/pupil-van-de-week-rens-ten-have/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: sprekken.nl/2013/04/25/pupil-van-de-week-rens-ten-have/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: sprekken.nl/2013/04/25/pupil-van-de-week-rens-ten-have/ […]

Leave a Comment