Aan alle leden van SP. Rekken

Ik ben nu sinds maart 2010 verantwoordelijk voor de arbitrage binnen SP Rekken. Ik heb meerdere malen een cursus aangeboden en proberen op te starten. Ondertussen is het aantal scheidsrechters alleen maar afgenomen om diverse redenen. Het wordt voor mij steeds moeilijker om elk weekend alle wedstrijden te laten bezetten. Zo wordt op de 25e de wedstrijd van het 5de gefloten door een speler van het 5de elftal. Jan Winkelhorst heeft onlangs het vierde elftal gefloten, omdat er geen scheidsrechter beschikbaar was. Dit zijn voor mij al de laatste strohalmen om wedstrijden door te laten gaan.

We hebben als bestuur zijnde op 1 oktober aan onze leden bekend gemaakt dat er wedstrijden later gespeeld gaan worden, of afgelast worden als er geen scheidsrechter beschikbaar is. Die fase zijn we inmiddels voorbij. Als we nu niet ingrijpen, wordt het probleem alleen maar doorgeschoven.

Naast deze oproep, wil ik een werkwijze op gaan stellen met betrekking tot communicatie richting de leiders van de elftallen.  Hier zal kort toegelicht worden hoe we aan leiders doorgeven dat er geen scheidsrechter beschikbaar is en wat er hen verwacht wordt.

Ik hoop dat jullie mij steunen in de voorgenomen acties. Mocht dit niet het geval zijn, graag voor aanstaande donderdag een reactie met eventuele feedback. Bij het besturen van een voetbalclub horen ook impopulaire maatregelen.

graag hoor ik van jullie,

met vriendelijke groeten,

Jochem Odink

Gerelateerde berichten

Leave a Comment