Bon Boys 7 – Rekken 3

Na 2 weken rust te hebben gehad moesten we tegen Bon Boys spelen. Zij hadden nog geen punten en wij moesten winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen. Het was fantastisch weer om te voetballen en dus was er alle vertrouwen in een goede afloop.
We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden het meeste balbezit. Echte grote kansen bleven echter uit. Tot ongeveer de 20e minuut. Ronald schoot de bal in één keer naar voren, na een uittrap van de keeper. Doordat de verdediger van Bon Boys verkeerd instapte konden Pieter en Kasper met z’n tweeën op de keeper af. Pieter legde de bal onzelfzuchtig af zodat Kasper de 0-1 kon maken. Kort daarna werd een doelpunt van Kasper afgekeurd wegens buitenspel. We konden niet lang genieten van de voorsprong. Bon Boys kwam door over de linkerflank en de linkshalf kon schieten. De bal werd zo van richting veranderd dat Bart Jan kansloos was, 1-1. Vlak voor rust kwamen we wel weer op voorsprong. Kasper gaf een diepe bal op Pieter, die randje buitenspel stond (of net erover). Pieter twijfelde niet en schoot de bal in de lange hoek. De grensrechter vlagde nog wel maar de scheidsrechter negeerde hem, 1-2.
We begonnen de 1e helft met goed verzorgd voetbal, maar later in zakte dit weg. In de rust werd er zoals gebruikelijk gewisseld en nog een keer gezegd dat we weer moesten gaan voetballen.

We kwamen goed uit de kleedkamer, zoals dat heet. Na goed voorbereidend werk van Pieter en wat hulp van een Bon Boys verdediger kon Kasper zijn 2e doelpunt van de morgen maken. Kort daarna kregen we een penalty. Wederom ging Pieter goed door over de linkerflank. Hij kwam uit op de achterlijn, waardoor hij eigenlijk weinig meer kon. De keeper bracht uitkomst door Pieter lomp onderuit te schoffelen. Eddy schoot de penalty onberispelijk binnen, 1-4. Bon Boys maakte het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een corner werd door ons slecht verwerkt en kwam bij de 2e paal aan de zijkant, net buiten de 16 terecht. De speler van Bon Boys krulde de bal met heel veel gevoel over Bart Jan, in de lang hoek. Na de 2-4 kregen we het moeilijk, we liepen te veel achteruit waardoor Bon Boys kon gaan voetballen en kansen kon creëren. Maar waar Bon Boys begon te drukken ontstaat er voor de snelle Pieter ruimte achter de verdediging. De beslissing viel dan ook uit een counter. Kasper schoot de bal weg en tot ieders verbazing stond Pieter ineens helemaal vrij voor de keeper. Hij speelde de keeper rustig en scoorde de beslissing, 5-2.

Na 2 goals, 2 assists en een penalty te hebben verdiend, kreeg Pieter het “Man of the match- kistje” met de bijbehorende inhoud.