Verslag E2: SP Rekken E2 – Longa ’30 E4

Van onze Telesportredactie
Rekken – Op papier een heuse topper in de 4 klasse, namelijk de nummer 2 SP Rekken E2 nam het op tegen Longa ’30 E4 de nummer 4. Sp Rekken E2 moest het doen tegen Longa 30′  E4 zonder trainer Wouter Rexwinkel en Ward Haverkate.

Je kon van begin af aan al zien dat het een topper was, met veel thuis en mee gereisde publiek. Verder was de sfeer goed, de lucht blauw en de zon goudgeel.

SP Rekken E2 begon goed aan de wedstrijd, de vrije man werd telkens gevonden. Er werd vroeg druk gezet op de tegenstander en dat resulteerde al direct in een vroege goal door Noah te Vruchte. Maar lang kon SP Rekken E2 niet genieten van de voorsprong want Longa ’30 E4 gaf direct een antwoord door de 1-1 te scoren. Door op het oog een ernstige (enkel)blessure voor Mats Mos moest Bjorn Barts direct ingrijpen en Stijn Vennevertloo inbrengen.

SP Rekken vergat zich zelf te belonen voor haar goed spel door veel kansen te missen. Maar als SP Rekken E2 dan eenmaal scoort, gebeurd dat af en toe op een wonderbaarlijke manier zoals Johan Cruyff dat voor ogen heeft. Het begon namelijk via een perfecte opbouw van achteruit Mart Loman(keeper) speelde Melle Groen(Linksachter) in draaide open, ging direct een één-tweetje aan met Tygo Velthuis daardoor vond Melle Groen de linksbuiten(Stijn Vennevertloo) die de actie aan ging met de tegenstander en omspeelde of die er niet stond waarna hij de actie vervolgde met een lage voorzet richting de rechtsbuiten(Noah te Vruchte) die koel bloedig af ronde 2-1. Maar door een onoplettendheid achterin kwam Longa ’30 E4 snel weer op 2-2 door de sterk spelende nummer 6 die wel een klein beetje op Lionel Messi leek. Ook daar had SP Rekken E2 weer antwoord op door net voor rust de 3-2 te scoren. Deze goal moeten we ook even verder uitlichten want Noah te Vruchte die een zuivere hattrick liet aanteken scoorde via een ongelooflijke actie. Of hoe hij het zelf zegt via de Ryo Miyaichi(Feyenoord speler) actie, namelijk eerst de tegenstander dollen met een dubbele schaar en vervolgens uit een onmogelijke hoek snoeihard in de bovenhoek de 3-2 te scoren.

Rust – de supporters konden even rustig bij komen in het zonnetje van een waarspektakel stuk.

De scheidsrechter (Robin Wantia) die overigens een foutloze wedstrijd floot, floot voor de tweede helft. De tweede helft begon SP Rekken E2 niet sterk. Longa ’30 was feller in de duels en naar een aantal uitgespeelde kansen te hebben gemist scoorde zij de 3-3. Vervolgens nam Tygo Veldhuis(C) zijn team op sleeptouw door de verdediging te omspelen en een niet te missen kans gaf aan Stijn Vennevertloo 4-3. Maar u raadt het al ook daar had Longa ’30 E4 direct weer een antwoord op 4-4.

Na de 4-4 kwam SP Rekken E2 weer terug in zijn eigen spel wat resulteerde in de 5-4 door Noah te Vruchte die zijn 4de doelpunt van de dag maakte. Dit keer had Longa ’30 E4 er echter geen antwoord op want SP Rekken E2 scoorde vervolgens de 6-4 door de aanvoerder Tygo Velthuis.

Longa ’30 E4 kwam nog wel op 6-5 maar SP Rekken E2 gaf dit niet meer uit handen want naar een goede voorzet van Bjorn ten Haken scoorde Noah te Vruchte zijn 5de doelpunt 7-5. De eindstand die op het bord kwam werd uiteindelijk 7-6. Waardoor SP Rekken E2 de 3 punten thuis hield met niet te vergeten ”waar het om draait bij pupillenvoetbal” (Wat mensen nog wel eens willen vergeten) goed voetbal met veel acties, beleving en veel doelpunten.