Rekken moeiteloos langs Lochuizen

Lochuizen-Rekken 0-6
LOCHUIZEN-Het hooggeplaatste Rekken had een makkelijke middag op Sportpark ‘Nieuw-Olthaar’ en won dik verdiend met ruime cijfers.

De thuisclub met 2 spitsen kon het tegen het hoog op de ranglijst staande Rekken niet bolwerken.

Na 13 minuten namen de gasten de leiding door Wouter Rexwinkel: 0-1
Vlak hierna strafte Patrick Nijland een verdedigingsfout resoluut af: 0-2

Het spel, grotendeels op de helft van Lochuizen gaf de toeschouwers van de thuisclub een raar gevoel en dat betekende niet veel goeds.

Na ruim 20 minuten was het Rexwinkel die op links zich fraai vrijspeelde, zijn teruggetrokken voorzet werd door de inkomende Patrick Nijland keurig en doeltreffend afgerond: 0-3.
Nog voor de rust had het team van Rekken meer afstand kunnen nemen, maar er werd slordig met de kansen omgesprongen.
Scheidsrechter Bakker uit Devenenter floot dan ook af na 45 minuten bij een stand van 0-3.

Na de thee was Lochuizen door het inbrengen van enkele wissels iets aanvallender maar de jeugdige Kolthof en Marnix konden ondanks hun inzet Lochuizen niet dichterbij brengen.
Bjorn Kamperman en Sjoerd Singh hadden pech, dat de enkele mogelijkheden die Lochuizen toch nog kreeg, geen positief slotakkoord kon geven.

Rekken, de wedstrijd controlerend, kwam door een fraaie knal van Jerzy Aarnink van 20 meter op 0-4, waarna trainer Mark Roossink de jeugdspelers Mark Grooters en Jeffrey Barts nog speelminuten gaf.

In de slotfase was de doelman Jochem ten Elzen goed op dreef, en deze jeugdige debutant keerde enkele malen prima op de inzetten van de Rekkense spitsen, maar moest toezien hoe Maurice Barts en weer Jerzy Aarnink de eindstand bepaalde op 0-6.

Scheidsrechter Bakker vond het een fijne en sportieve wedstrijd en zei, dat het óók zonder kaarten, ondanks een derby, goed was.