Rekken wint op openingsdag bij ’t Peeske

Sportclub Rekken heeft de terugkeer in de 4e klasse bekroond met een overwinning op ’t Peeske. Op bezoek in Beek werd het met enig kunst- en vliegwerk 2-3. Timo Buunk opende de score, waarna Stan Nijhuis de andere twee doelpunten voor zijn rekening nam.

De uitwedstrijden dit seizoen zullen niet meevallen voor de Rekkenaren, gezien het feit dat de meeste ploegen uit de omgeving van Doetinchem komen. Na een korte afweging tussen auto of vliegtuig werd er toch voor het eerste vervoersmiddel gekozen. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd bleek al snel dat het niveau hoger was dan vorig jaar. De thuisploeg speelde goed voetbal en creëerde een legio aan kansen. Tot ieders verbazing werd er echter niet één benut, terwijl Rekken uit een spaarzame uitbraak direct wist te scoren. Timo Buunk werd diep gestuurd en na wat getreuzel besloot hij toch te trekker over te halen. Zijn prachtige schot in de verre bovenhoek zorgde voor een 0-1 ruststand.

In het tweede bedrijf kwam Rekken iets beter in de wedstrijd, hoewel de thuisploeg bleef aandringen. Toch was het na een klein kwartier weer Rekken dat scoorde. Stan Nijhuis trok van rechts naar binnen en haalde mooi uit met zijn chocoladebeen: 0-2. Een minuut of drie later leek de wedstrijd beslist. Stan werd diep gestuurd en kreeg hulp van bliksemafleider Daan Papenborg, die met een machtige sprint van 70 meter liet zien dat zijn trainingskamp in Albufeira niet voor niets was geweest. Daan zorgde ervoor dat de tegenstanders twijfelden, waarna Stan zo door kon lopen naar de doelman. Na wat snel voetenwerk tuimelde de doelman omver en was het doel leeg: 0-3. Het scorebord draaide overuren in deze fase, want twee minuten na Stans doelpunt deed de thuisploeg eindelijk wat terug via een strafschop. In de blessuretijd scoorde ’t Peeske zelfs de aansluitingstreffer, maar helemaal langszij kwamen ze niet meer. Zo begint Rekken het nieuwe seizoen goed met de volle buit.