Rekken doet zichzelf tekort in derby tegen Eibergen

In een weinig hoogstaande derby tussen Sp. Rekken en FC Eibergen heeft Rekken het nagelaten om (minimaal) een punt mee te nemen naar huis. De ploeg van Arno Knapen speelde niet groots, maar had zeker niet hoeven verliezen van FC Eibergen.

In de eerste fase van de wedstrijd waren de groenhemden dominant. Er werd hoog druk gezet en zeker in de eerste 20 minuten had Eibergen het hier lastig mee. Dit leidde tot kansen voor onder andere Koen Konniger. Het laatste kwartier voor rust kreeg de thuisploeg iets meer de overhand. Een grote kans werd voorlangs geschoten, doelman Ramon Nijbroek moest handelend optreden na een goed genomen vrije trap en Daan Papenborg ontsnapte wellicht aan een rode prent, nadat hij een aanvaller van Eibergen de doortocht ontnam.

Na rust startte Rekken – met Rick Nijland als een van de uitblinkers – opnieuw sterk, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. In minuut 60 viel plots de 1-0 voor Eibergen op zeer gelukkige wijze. Een mislukte voorzet van Jasper Roerdink liet keeper Ramon Nijbroek kansloos. De grootste kans voor Rekken ontstond snel hierna, maar Wouter Rexwinkel wist de doelman van Eibergen niet te passeren. De ruimtes op het veld werden langzaam groter, er waren wat kansjes over en weer, maar beide doelmannen hielden hun doel schoon.

Het laatste kwartier werd het slotoffensief met invallers Joey Vos, Robin Wegdam en Kevin Stokkers ingezet. Rekken probeerde de druk te verhogen, maar kwam opnieuw niet tot echt grote mogelijkheden. Tot aan de laatste minuut. Waldo Rhebergen zette een bal goed voor, en bijna schoot een speler van Eibergen het leer in zijn eigen doel. De bal belandde op de paal en Timo Buunk kon net niet op tijd reageren. Vlak hierna klonk het eindsignaal en kon de thuisploeg feestvieren.

Bij de Rekkenaren overheerste een  gevoel van teleurstelling. In wedstrijden tegen de ‘grote buurman’ wil je altijd resultaat halen en dat had er vandaag ingezeten. Desondanks was de derde helft er niet (veel) minder gezellig om.