Persoonlijke fouten schenken Dinxperlo de overwinning in Rekken

Sportclub Rekken heeft voor de tweede week op rij verloren op eigen veld. Titelfavoriet Dinxperlo kwam op bezoek en stapte met een 0-4 overwinning van het veld. De gasten waren sterk, hoewel de uitslag een enigszins vertekend beeld van de wedstrijd geeft.

De eerste twee wedstrijden werden overtuigend gewonnen door Dinxperlo, en ook uit het scoutingswerk van de technische staf van Rekken bleek dat er een aardig ploegje naar ’t Asterloo kwam. Toch deed Rekken vanaf de aftrap leuk mee. Het tempo was ontzettend hoog, en de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Joey Vos onderschepte slim na een fout van de verdediging van Dinxpelo en stormde alleen op de doelman af. Oog in oog mistte de inzet van Joey overtuiging, waardoor de keeper als winnaar uit de strijd kwam. Tot grote frustratie bij de thuisploeg was het niet veel later Dinxperlo dat de score opende, door na half ingrijpen in de Rekkense defensie van dichtbij af te ronden. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Een lage breedtebal op de Rekkense helft werd onderschept, waarna de gasten de bal vanaf een meter of 16 hard in de onderhoek schoten.

Na rust ging het tempo van de wedstrijd wat liggen. Rekken probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar het kon niet echt een vuist maken tegen het solide Dinxperlo. De bezoekers wisten binnen het uur nog tweemaal te profiteren van Rekkense slordigheden, waardoor een grote uitslag op de loer lag. Rekken herpakte zich echter en hield in het restant van de wedstijd de linies gesloten. Er werd nog dapper gezocht naar een eretreffer, maar het mocht niet baten waardoor het bij 0-4 bleef.