Rekken verliest op eigen veld van PAX

Sportclub Rekken heeft de goede seizoenstart van vorige week geen vervolg kunnen geven. Hoewel beide ploegen lang aan elkaar gewaagd waren werd het uiteindelijk 1-3 voor de bezoekers. Timo Buunk maakte het enige Rekkense doelpunt.

Het seizoen is nog jong, en toch was dit niet de eerste keer dat dit affiche op het programma stond. In de voorbereiding reisde Rekken al af naar Hengelo om te oefenen tegen PAX. Destijds werd er met 1-0 verloren, dus dat het niet eenvoudig ging worden was bekend. Toch begon Rekken goed en kreeg het meerdere prima uitgespeelde kansen op de openingstreffer, maar gescoord werd er niet. Aan de andere zijde werd Ramon Nijbroek amper getest waardoor de eerste helft doelpuntloos voorbij ging.

Na rust is het toch PAX dat de ban breekt door uit een corner raak te koppen. In de fase die volgt krijgt Rekken opnieuw goede kansen om gelijk te maken, maar net als voor de pauze ontbreekt het aan scherpte in de afronding. Zo’n twintig minuten voor het eindsignaal valt 0-2, waarmee de wedstrijd wel gespeeld lijkt. Toch weet Rekken zich op te richten en via Timo Buunk maakt de thuisploeg zelfs een aansluitingstreffer. In een onstuimige slotfase proberen de Rekkenaren zich nog naast PAX te knokken maar de gasten maken aan alle hoop een einde door op prachtige wijze de 1-3 te maken.